Unge kristne vil ikke skille sig ud fra vennerne

De ligner deres ikke-kristne venner, når det gælder brug af mobiltelefon, procentdelen der arbejder og de penge, de har til rådighed, synet på kroppen, og når det gælder overordnede holdninger til etiske og moralske problemstillinger. Selv om kristne unge på mange områder ligner deres ikke-kristne venner, er der også områder, hvor de skiller sig ud. De unge kristne er nemlig langt mere lykkelige end deres ikke-kristne venner. De lægger også langt mere vægt på religiøse emner. Det er primært dem, der er vokset op i en aktiv kirkelig sammenhæng, der markant skiller sig ud. Derfor er det primært det, at de siger, de tror, der skiller dem ud fra deres venner. Men troen har ingen umiddelbare konsekvenser for deres livsstil. I forhold til klassiske ”varme kartofler” som homoseksualitet og sex før ægteskabet vælger de unge ofte at være tavse af frygt for, at særstandpunkter skal virke ekskluderende.
Henrik Højlund, formand for Evangelisk Luthersk Netværk, siger, at undersøgelsen afdækker et stort problem for kirken. Han mener, at de unge skal have mere mod til at være modkultur.
– Vi skal ikke sælge ud af arvesølvet og gå på kompromis, men sørge for, at de unge møder voksne, som lever et liv, hvor der er sammenhæng mellem tro og praksis, siger han til Kristeligt Dagblad.
Undersøgelsen er foretaget blandt 300 unge mellem 13 og 16 år. De unge kommer fra Indre Mission, Luthersk Mission, Pinsekirken, Baptistkirken og andre frikirker.
Annika