Yancey takker Gud trods brækket ryg

Den kristne forfatter Philip Yancey var tæt på at miste førligheden i en bil-ulykke den 25. februar. – Men jeg følte en overvældende tillid til Gud, fortæller Yancey.USA – Den amerikanske forfatter Philip Yancey, der besøgte Danmark sidste sommer, brækkede ryggen i en bilulykke den 25. februar. Han takker Gud for at have bevaret førligheden.Philip Yancey er mest kendt for sine bøger ”Den Jesus, jeg aldrig kendte”, ”Den Gud, jeg aldrig kendte” og senest en bog om bøn. I sommers var den amerikanske forfatter i Danmark, hvor han blandt andet besøgte Baptisternes Missionsstævne i Mariager.
I USA, hvor Yancey også er kendt som skribent i månedsbladet Chritianity Today, kom det som en stor sørgelig nyhed i kristne kredse, at Yancey havde været udsat for en voldsom bilulykke, og der gik hurtigt forskellige rygter om, hvad der var sket.
I et forsøg på at mane de værste rygter i jorden, valgte Yancey at bringe sin egen version af historien på sin hjemmeside.

Bilen rullede rundt

Han fortæller, at han var alene i sin bil, da han kørte på en øde motorvej efter at have talt i New Mexico.
– Pludselig drejede vejen mere, og drejede mod venstre, måske for skarpt. Min Ford Explorer svingede ud med bagenden, og jeg prøvede at korrigere. Men hjulene røg ud i rabatten, og det fik bilen til at rulle om på siden, og den trillede mindst tre gange rundt, måske mere, fortæller Yancey.
– Men på fantastisk vis stoppede bilen med den rigtige side opad.
Han fotæller til Assist News Service, at vinduerne på bilen var smadret, og ski-udstyr, støvler, bærbar computer og tøj lå strøet ud over det hele.
– Jeg kunne løsne mig fra selen og stå ud af bilen. I løbet af fem minutter kom der en bil, som standsede. Det var to mormoner på vej til kirke, og de ringede efter hjælp, fortæller Yancey.

En knust ryghvirvel

Han kunne umiddelbart se, at han var kommet slemt til skade. Ud over en stærk smerte i nakken havde han kun småskrammer. Men da ambulancen kom, blev han spændt fast til en båre og fik endog en halskrave på.
På hospitalet blev han scannet, og det blev konstateret, at han havde knust en ryghvirvel. Meldingen lød på, at det var meget tæt på, at rygmarven havde taget skade.

Takker for mormoner

Yancey ser tilbage på dagen med stor taknemmelighed til Gud. For han kunne se, at der var sørget for mere end en almindelig lægebehandling.
– Jeg kan se så mange mini-mirakler, som alle sammen har bidraget til et godt udfald, fortæller Philip Yancey.
– Mormonerne (som begge havde et førstehjælpskursus) kørte på den vej søndag morgen. Den mest erfarne røntgenlæge, som normalt ikke var på arbejde i weekenden, var indkaldt som vikar.

Føler tillid til Gud

Efter at have fået sin ”dom” fortæller Yancey, at han trods udsigten til at skulle have en fast halskrave på i 10 uger oplevede, at Gud var nær.
– Jeg følte en overvældende tillid til Gud. Jeg har ingen anelse om, hvad Himlen eller livet efter døden vil blive, men jeg følte mig bare fyldt af den tillid, siger Philip Yancey.