Australier helbredt for AIDS

David Harp skulle have været endnu én i den medicinske statistik. I stedet hjalp hans tro ham til at blive et medicinsk mirakel.

David Harp

Diagnosticeret med AIDS i fuldt udbrud blev han snart alvorlig syg med akut lungebetændelse uden et immunsystem til at bekæmpe det. Hans vægt faldt brat, og prognosen var trøstesløs.
Kynikere vil måske stemple David til bare at være endnu et tragisk produkt af Australiens voksende stofmisbrug og homoseksuelle kultur. I flere år havde han været stærkt involveret i en hedonistisk livsstil med stofmisbrug, druk og homoseksuel prostitution. Hvis pusherne, som han skyldte penge, ikke fik fat i ham først, så ville den HIV-smitte, han havde fået pådraget sig et eller andet sted, helt sikkert gøre det.
Og derfor vendte Davids tanker, når han midt i de lange mørke nætter lå og hostede og konstant hev efter vejret alene på en ensom hospitalsstue, tilbage til en kirke, han en gang kom i som barn.
Kirken var mødested for en gruppe, som kaldte sig Flame Ministries International og var grundlagt i Perth i det vestlige Australien af englænderen Eddie Russell, som var emigreret til Australien. David havde været en del af Flame Ministries og arbejdet sammen med dem på evangelistiske kampagner.
Men personlige problemer fik ham til at kvitte gruppen for igen at vende tilbage til den homoseksuelle livsstil, som han engang havde afvist. Det var syv år, før han atter vendte tilbage til Flame, kun for at opdage et par måneder senere, at han var døende med AIDS i fuldt udbrud. Det var på det tidspunkt, Eddie besøgte David på hospitalet.

Støtte og omsorg

– Vi var gode venner, fordi det var Eddie, der uforbeholdent havde budt mig velkommen tilbage til Flame, efter at jeg havde været væk i al den tid og vendt ryggen til alt det, de stod for, forklarer David.
– Eddie vidste alt om min livsstil, kokain, ecstasy, depression og prostitution. Og nu, hvor jeg igen havde givet mit liv til Jesus, lå jeg døende her med AIDS. Det gav ingen mening.
Mens han lå i sin hospitalsseng, modtog David regelmæssige telefonopkald fra Flames medlemmer. De afbrød indimellem deres bønnemøder for at fortælle ham, at de bad for hans helbredelse og sang hans favoritsalmer.
– Som mange kristne var jeg vokset op uden egentlig at tro på mirakler og helbredelse, forklarer David.
– Bibelen var fuld af dem, men jeg så ikke den form for tro afspejlet i verden omkring mig. Så jeg tænkte, at mirakler ikke mere var noget, der skete, og stoppede med at gå i kirke. Jeg kom ind i den homoseksuelle livsstil efter at være blevet forført af en ældre mand på en ungdomslejr.
David levede med en mandlig kæreste i to år, og de anså sig selv for at være gift. Han blev glødende modstander af kirken og for homoseksualitet så langt, at han blev aktivist i kampagnen for homoseksuelles rettigheder.
Men i den tid, hvor han lå på hospitalet, og hans legeme langsomt gik i opløsning under det voldsomme AIDS angreb, gav David sig tid til se på sit liv, og hvordan han virkelig så Jesus. Var det alt sammen bare en myte, eller brød Jesus sig virkelig om ham, og elskede han ham nok til at helbrede ham?
– Gud havde skabt mit immunsystem, så Gud kunne genoprette det nu, hvor det var under angreb, siger David. – Med troen ræsonnerede jeg mig frem til, at der ingen grund var til, at Gud skulle frelse mig fra et liv med stofafhængighed og homoseksualitet for igen at tjene ham bare for at lade mig dø af HIV/AIDS. Jeg var tæt på døden adskillige gange, men nægtede at opgive min tro på kraften i Guds ord til fuldstændig genoprettelse af mit legeme.

Mirakuløs helbredelse

Et år senere, i 2004, deltog David på Flames årlige møde, hvor han holdt et brev op for de delegerede, skrevet af hans læge. Det fastslog, at han var HIV fri. En anden blodprøve seks måneder senere gav det samme negative resultat, så han henvendte sig for at få endnu en vurdering.
– Lægen sad bag sit skrivebord og læste op fra rapporten meget langsomt, forklarer David. Så kiggede han på mig og sagde ”disse resultater er sandelig mirakuløse”.
Mens aviser i England har erklæret, at en skotte var den første mand i verden, som havde haft HIV i blodet for efterfølgende at se det forsvinde, så tegner David Harps historie en anden virkelig overskrift bag overskriften.
– Jeg er fortsat ved godt helbred, og hvad mere er, så er jeg blevet forlovet med en pragtfuld kvinde, Denise, som er medlem af Flames musiktjeneste. Gud har brugt mig til at forkynde evangeliet endnu en gang. Og jeg ved, at mit vidnesbyrd har hjulpet mange unge, særligt dem som kæmper med stofafhængighed og homoseksualitet. Min tro kom på en ildprøve, men jeg gav ikke slip på Jesu løfter – ligegyldigt hvad der så ud til at ske med mig.
– Jeg er ikke noget særligt. Guds kærlighed og lægedom er til stede i overflod for alle. Alt, hvad vi behøver, er troen, selv når alt ser fortabt ud, selv når du ligger på dit dødsleje. Opgiv aldrig håbet eller troen!
Artiklen er fra det engelske magasin
New Life.