Green Light District Festival var en succes

Danmark første kristne metal-musikfestival, Green Light District festival, er netop blevet afholdt (d.13.-15.april) på Djursland. Hovedarrangøren var Andreas Larsen Fra Barricades; her fortæller han om weekenden:Jeg har som musiker og arrangør arbejdet i metalmusik-subkulturen de sidste 3 år, og aldrig har jeg oplevet publikum levere en så ekstrem og kærlig energibombe! Man blev mildest talt blæst væk i mødet med den voldsome musikalske energikraft, publikums uslukkelige begejstring og Jesu næstekærlighed, som virkelig kom til udfoldelse. Det er en cocktail, som kan og vil påvirke sine omgivelser. En revolution imod ligegyldighed overfor Guds ekstreme offer og hans tilbud til os om at have en positiv og opløftende relation til ham!

Pioner
kom på besøg

Den 54-årige amerikanske Pastor Bob Bee-man holdte tre af weekendens seminarer, hvor han blandt andet understregede, hvor vigtigt det er at have sin tro bygget på Jesus Kristus frem for blot at bygge sin tro på at have en tro. Pastor Bob har været pioner inden for kristen heavy metal, lige siden den opstod. Han er en ydmyg og kærlig mand, som har formået at formidle Guds kærlighed og evangelium ud i subkulturer, hvor der ingen andre kristne var til at sprede Jesu lys.

Begejstret guitarist

Ud over seminarer var der i løbet af weekenden ni metal- koncerter. Der var også en akustisk koncert søndag formiddag med Silent Highway. Alle musikere var kristne og leverede beundringsværdig kvalitetsmusik. De danske bands var Barricades, Magtesløs, Amplified, Threat Chest og Servants Of The Immortal. Fra Sverige kom Crimson Moonlight og Intohimo. Fra Norge kom Frosthardr og leverede en smuk og ekstrem black-metal-koncert med sne-maskiner, røg og det, der hører til. Det var første gang, de spillede i Danmark siden 1997, og deres danske guitarist var så begejstret for publikummet, at det var svært at få ham ned fra scenen igen.

Bob kommer
igen næste år

Festivalen har været en så stor velsignelse for mange, at den i 2008 vil blive gentaget. Pastor Bob Beeman vil da igen komme og holde seminarer.
Festivalen er kørt af frivillige arbejdere og bands, hvor bl.a. det danske kristne metal-forum AssaultingVanity.dk gjorde et stort stykke arbejde. En fantastisk weekend, som mere end 200 festivaldeltagere vil snakke om i årtier.
Andreas Larsen