Hvad betyder påsken for dig?

Lasse Korsholm Poulsen
og Pelle Kviesgaard
Lasse Korsholm Poulsen 17 år

Påsken betyder slet ikke så meget for mig som den burde. Påske for mig bliver nemt noget med at man går i kirke to dage i træk, og egentlig er det ikke så meget anderledes end ellers.
Derfor synes jeg, at det er super fedt når kirken for eksempel holder påskemåltid. Så får man ligesom nogle ting at hænge påsken op på, for eksempel de bitre urter. De smager rædselsfuldt, men de minder mig om Jesu lidelser.
Jeg synes det kunne være rigtig fedt at flytte den store fest, man holder til jul, om til påske. For her er der virkelig noget at fejre.

Pelle Kviesgaard 17 år

Påske er det vigtigste i hele kristendommen, det var jo der Jesus døde for mig.
Lige nu fejrer jeg det ved at tage på påskelejr og bruge en masse tid på at høre om, hvad det var han gjorde for mig. Men jeg synes, jeg har svært ved at give det plads nok.
Påsken bør jo være vigtig for os hele året rundt, men jeg har svært ved at få det til at betyde nok for mig. Svært ved at forstå det. Men jeg synes påsken er en god måde at sætte fokus på hvad Jesus gjorde. Man får jo gudstjenester og prædikener serveret.

Majken Jensen og Marie Høj
Majken Jensen 18 år

Det er en af de glade højtider, samtidig med at det er en sørgelig højtid.
Jeg kan godt lide alle de tilbud der er – for eksempel KFS’ påskelejr. Det er også dejligt, at der er så mange gudstjenester. Så skal man bare tage sig sammen til at komme afsted. Men der er jo alletiders mulighed for at fejre det.
Og det, at det er helligdage gør det nemmere at få tid til at tænke over det. Man skal jo ikke andet.
Jeg synes, der er mange muligheder for at søge påskens budskab, men det er jo op til en selv at gøre det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Marie Høj 18 år

Jeg deltager meget gerne ved alle gudstjenesterne i påsken. De er med til at spore mig ind på hvad påsken er og til at give tid til eftertanke.
Nogen gang kan jeg godt synes det er lidt svært at få tid til at forstå påsken. Men man har jo fri, så det er bare et spørgsmål om at prioritere.