Mod nye højder

Aril Edvardsen
Norsk prædikant
og forfatter

Der sad en mand og fiskede i en flod, der var rig på fisk. Han trak den ene fisk op efter den anden – i alle slags størrelser. Efterhånden samlede der sig mange nysgerrige omkring ham for at beundre hans held i fiskeri.
Til alles forundring så de, at fiskeren havde en 25 cm lang lineal i hånden, som han målte alle fiskene med, efterhånden som han hev op på land.

Tilskuerne blev endnu mere forbløffede, da de så, at fiskeren kastede alle fisk ud igen, som var længere end 25 cm og kun beholdt dem, som var mindre.
Forskrækket spurgte tilskuerne ham: – Hvorfor i alverden kaster du alle de store fisk ud igen og beholder de små?
– Jo, det skal jeg svare jer på, sagde manden. – Derhjemme har jeg en stegepande, som måler 25 cm i diameter. Derfor har jeg ikke lyst til at beholde de store fisk, for så har jeg jo ikke plads til dem på min stegepande.

Når jeg ser mig tilbage, undrer jeg mig over, hvor mange store fisk, jeg har mistet i mit liv og tjeneste, fordi jeg havde en for lille pande. Du har sikkert også mistet en del store fisk af samme grund: For lille en pande – for små visioner.
Vi tænkte så småt, at der ikke blev plads til en stor Gud i vores planlægning. Vi havde ikke tro til at satse. Vi tænkte negativt. Vores pande var fejlprogrammeret. Risikoen føltes for stor, for vi regnede kun med vore menneskelige muligheder.
Goliat viste sig blot og vandt slaget uden kamp. Vi har mistet store muligheder og anledninger. Vi har kastet de store fisk ud igen.

Men med Gud kommer der altid en ny morgen. Bibelen fortæller om dengang, disciplene ikke havde haft heldet med sig og havde tomme garn efter at have fisket hele natten:
”Tidligt om morgenen stod Jesus på strandbredden”. (Joh 21,4)
Med Jesus kommer der altid en ny morgen. Nye chancer. Nye skinnende muligheder. Goliat må ikke hindre nogen af os i at miste de store fisk – livets store sejrende højdepunkter, som Gud har planlagt for os og for hans sag.
Dit problem kan blive løst i Jesu navn. Det, som ser umuligt ud, kan blive muligt sammen med Gud. Du kan blive det, Gud har planlagt for dig. Du kan nå dine gudgivne højder.

Aril Edvardsen er grundlægger af Troens Bevis Evangelisering i Kvinesdal i Norge. Han har selv rejst rundt i hele verden og holdt møder for titusindvis af deltagere. Denne artikel er fra bogen ”Kampen mod Goliat”.