35 unge rejser til Nigeria

Hovedformålet med turen er at lave udviklingsarbejde i Afrika og bevidstgøre danske unge om Afrika.I juli rejser 35 unge til Nigeria i tre uger. Hovedformålet med turen er at lave udviklingsarbejde i Afrika og bevidstgøre danske unge om Afrika. Turen er arrangeret af Afrika In Touch.

En af de unge, der skal af sted, er Jacob Clausen. Han er 21 år og går lige nu på bibelskole i Børkop. Han hørte om turen fra en af sine veninder.
– Jeg hørte om turen fra en af mine højskole-veninder. Hun fortalte om turen på skolen, og det resulterede i, at vi nu er seks fra højskolen, der skal af sted, fortæller Jacob.

Anderledes
sommerferie

Som man kan se er Jacob allerede ved at forberede sig til Afrika turen.

Men hvad får en 21-årig mand til at bruge tre uger af sin sommerferie på at hjælpe fattige nigerianere?
– Jeg synes, det var en oplagt mulighed for at komme på en anderledes sommerferie. Der er mange, der bruger måske 5000 kr. på en charterferie. Men for mig var det mere interessant at bruge penge på at komme til Afrika, siger Jacob.
De projekter, de unge skal lave, går hovedsageligt ud på at hjælpe i små lokalsamfund og sociale institutioner i Nigeria. Ideen er at gennemføre projekterne helt lokalt.
De unge skal selv betale for turen, og derudover skal de sammen indsamle nogle midler til Nigeria.
– Turen koster os hver omkring 13.000 kr., som vi skal betale af egen lomme. Derudover skal vi i fælleskab have samlet 150.000 kr. ind, som vi skal have med derned. Det er vi i fuld gang med lige nu, og det går fremad, men der er lang vej endnu, fortæller Jacob.

Kirkebyggeri
og socialt arbejde

Pengene, som de unge samler ind, skal bruges til det arbejde, de skal udføre i Nigeria, og der er hårdt brug for pengene.
Der er behov for at udbygge og renovere de allerede fungerende skoler og kirker samt opbygge sanitære faciliteter såsom toiletter og vandforsyning, hvilket kun eksisterer i meget ringe omfang. Derudover kommer de unge også til at lave noget socialt hjælpearbejde.
En anden side af arbejdet bliver udnyttelse af de ressourcer, som de unge danskere har i kraft af deres uddannelser. De repræsenterer en meget bred gruppe med både akademikere, håndværkere, lærere og pædagoger osv. Derfor kan de bidrage med konkret viden til de forskellige projekter.

Forberedelse er vigtig

For at de unge er bedst muligt udrustet til turen har de været samlet til et indformationsmøde i februar og senere til en weekend, hvor de blev sat grundigt ind i det arbejde, de skal udføre i Nigeria, men også alle de forberedelser, der er, inden turen starter.
– Vi blev delt op i fire grupper, og jeg er kommet i PR- gruppen. Det vil sige, at det er mit arbejde at sætte fokus på turen, inden vi tager af sted, så flere får lyst til at støtte os, og så flere kommer til at kende Africa In Touch, fortæller Jacob.

Samarbejder med
lokale organisationer

African Adventure-projektet foregår i samarbejde med NGO (ikke-statslig organisation), og AYPAD (African Youth Platform for Development), som koordinerer projektets afvikling i Nigeria. AYPAD er samtidig en garanti for, at arbejdet på projektstederne vedligeholdes i fremtiden.
– Jeg glæder mig til turen. Jeg glæder mig til at opleve den afrikanske kultur, og jeg glæder mig især til at opleve deres kirkeliv.
Man hører så meget om de afrikanske kirker, og jeg er meget spændt på at opleve én. Og sidst, men ikke mindst, glæder jeg mig rigtig meget til at komme ud og gøre en forskel for nigerianerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: