Forlag giver legatbog væk

Kirkelige organisationer kan hente Kraks Legatbog gratis tre steder i landet.I tre ”huse” i Danmark kan man gratis hente en gigantisk oversigt over fonde og legater. Det danske forlag Mekato står bag gaven.

Menighedsfakultetet i Århus er et af de tre steder, hvor man kan hente gratis legatbøger. Her står forretningsfører Walter Plauborg Hansen klar med et eksemplar.

På tre adresser, to i Jylland og en i København, kan man få et eksemplar af bogen Kraks Fonde og Legater 2006 ganske gratis.
Bogen er en moppedreng med en oversigt over 7.300 fonde og legater, som årligt uddeler over 3 milliarder kroner.
– I bogen får man ud over oversigten over fonde og legater en vejledning i at søge om midler. Det er på flere måder en fantastisk gave til det kirkelige Danmark, konstaterer Stefan Vase, redaktør på Giraffen.dk

Smid bogen ud

Det er forlaget Mekato, som har henvendt sig til Giraffen i håb om at få hjælp til at fordele et restoplag til kirkelige organisationer og frivillige, som virkelig kan bruge bøgerne. Alternativet var, at bøgerne, som har et år på bagen, skulle smides ud.
Og her har Giraffen fundet tre ”huse”, hvor personer, som er engageret i en eller anden form for kirkeligt arbejde, kan hente et gratis eksemplar.
De tre steder er Indre Missions Hus i Fredericia, Menighedsfakultetet i Århus og hos ISOBRO i Hvidovre.

Stefan Vase fra Giraffen.dk

– I udgangspunktet er det tanken, at bogen skal være gratis til gavn for det kirkelige Danmark. Men mit håb er, at de personer, som tager en bog, vil lægge en 10-er for at støtte op om det gode arbejde, der foregår de tre steder, og på den måde også takke for, at man kan hente bogen de steder, lyder opfordringen fra Stefan Vase.
På giraffen.dk vil man løbende kunne følge med i, hvor der stadig er eksemplarer at få.