Noahs Ark slår døren op

En efterligning af Noahs Ark slog dørene op for besøgende mandag den 30. april i Shagen, 45 km nord for Amsterdam. Det er en hollandsk byggeentreprenør, Johan Huibers, der har bygget en kopi af Noahs Ark – dog ikke i fuld størrelse.
Huibers ark er ”kun” 150 alen lang, mens den originale Noahs ark var 300 gamle egyptiske kongealen (157 meter). Den er 30 alen høj – hvor Noahs var 50, og 20 alen bred, hvor Noahs ark var 30.
Alligevel er der plads til mange modeller af bl.a. elefanter, giraffer, løver, krokodiller, zebraer og bisonokser i fuld størrelse i arken, der nu er åben for besøgende alle dage – undtagen om søndagen.
Senere skal der være en zoo af levende kæledyr på det øverste dæk.
Huibers er kristen og har tidligere arbejdet med nødhjælp i Etiopien. I ti år har han puslet med tanken om at bygge en ark i det flade Holland for at gøre bibelhistorien levende for de besøgende. Han er overbevist om, at beretningen om arken og syndfloden i 1. Mosebog 6-9 er autentisk.
Arbejdet begyndte i maj 2005, og det meste har Johan Huibers selv lavet. Selv om hans 17-årige søn Roy og en del venner har hjulpet, har det kostet ca. en million euro at bygge arken. Derfor tages der entré og sælges souvenirs.
Der vises også en Disneyfilm, ”Fantasia”, om Noahs Ark i en 50 sæders biograf nær kølen. Et andet sted kan man se vand skylle ned over en model af arken for at vise dens sødygtighed. På 3. dæk er der udstilling af ældgammelt værktøj, tønder, exotiske udstoppede dyr – og en voksmodel af en træt Noah, der hviler sig i et lukaf.
– Det er min kone Bianca, der har designet arken, fortæller Huibers til Christian Post.
– Hun ønskede egentlig slet ikke, at jeg skulle bygge den. Men, sagde hun, hvis du absolut skal bygge en ark, så skal den se sådan her ud.
Arken er bygget af ceder- og fyrretræ. Noahs originale ark var bygget af gofertræ, hvilket formentlig var træ limet sammen i lag. En teknik, man også brugte i Egypten.
Arkens hjemmeside er www.arkvannoach.com
Henri.