Baptister opgiver samarbejde med søsterkirke i Rwanda

RWANDA – Baptistkirken i Danmark opsiger en blot et år gammel samarbejdsaftale med søsterkirken i Rwanda. Man håber dog at kunne fortsætte hjælpearbejdet i landet.Efter flere årtiers missionsindsats i Rwanda har Baptistkirken i Danmark nu opsagt samarbejdet med den lokale Baptistkirke UEBR. Ifølge Baptistkirkens nyhedsbrev har samarbejdet de seneste år været præget af stilstand. Det skulle der ellers være rådet bod på med en ny samarbejdsaftale, der blev indgået i foråret 2006. Nu meddeler Baptistkirken, at man opsiger aftalen, da den ikke er blevet overholdt fra afrikansk side. Man ønsker desuden ikke at genoptage et samarbejde, før kirken i Rwanda har fået ny ledelse og på eget initiativ henvender sig med ønsket om samarbejde.
– Det er en trist udvikling, fortæller Thomas Spanner, – men det skal ikke hindre os i at gøre et stykke arbejde i Rwanda.
De danske baptister planlægger at indlede samtaler med det andet baptistsamfund i Rwanda (AEBR) om at medvirke i nogle af de konkrete initiativer, de sammen med canadiske baptister gør for forældreløse børn.
-mibo