Tre søndagsskolelærere løsladt et år før tid

INDONESIEN – Tre indonesiske søndagsskolelærere er løsladt efter to år i fængsel. Deres forbrydelse var, at de havde fortalt muslimske børn om den kriste tro.Den 8. juni blev de kristne søndagsskolelærere Dr. Rebekka Zakaria, Eti Pangesti og Ratna Bangun løsladt fra fængslet i Indramayu, Vestjava. Efter de havde afsonet to tredjedele af deres fængselsstraf på tre år, oplyser Åbne Døre.
Rebekka, Eti og Ratna blev arresteret i maj 2005 på falske anklager om, at de havde omvendt muslimske børn til kristendommen gennem det kristne undervisningsforløb “Glad søndag”, som de arrangerede i samarbejde med en lokal skole. De blev idømt tre års fængsel d. 1. september 2005.
– Vi gjorde ikke noget forkert med disse børn, men vi blev alligevel anklaget på baggrund af loven til beskyttelse af børns rettigheder, sagde Eti Pangesti i februar 2006 i en kommentar til dommen og de fejlslagne appelsager.
Fængselsstraffen blev senere forkortet efter internationalt pres, så de tre kvinder kunne prøveløslades, efter at to tredjedele af fængselsstraffen var afsonet.
Løsladelsen den 8. juni blev i hemmelighed flyttet tre timer pga. islamiske ekstremisters varslede demonstration uden for fængslet i protest mod den reducerede straf.
– mibo