– De er skøre de briter!

Det er ikke kun Asterix og Obelix, der syntes, at briterne er skøre. Der findes utallige vitser om briterne og deres kørsel i den ”forkerte” side af vejen. Og nu har de selv sørget for stof til flere. Den almindelige rundkørsel, som resten af Europa bruger, var ikke længere god nok for briterne. De har nu opfundet en ny ”magisk” rundkørsel (se billede).

Briterne kalder disse rundkørsler for ”magiske”. Måske fordi de ikke forstår dem, og fordi det er et mirakel hver gang nogen slipper levende ud af dem.

Den går i alt sin enkelthed ud på, at man ved hver ind- og udkørsel i rundkørslen har placeret en rundkørsel.
I de små rundkørsler ved ind- og udkørslerne kører man med uret rundt. Men i den store rundkørsel kører man mod uret, ligesom på fastlandet.
Er du forvirret? Bare rolig du er ikke den eneste.
De nye ”magiske” rundkørsler volder nemlig også briterne rigtig mange kvaler. Om det er de små ekstra rundkørsler, der forvirrer, eller det er de skiftende retninger, der forvirrer dem, melder historien ikke noget om.
Men en ting er sikker. Hvis de indfødte ikke engang kan finde ud af det, så er det total umuligt for turister.

Bed en bøn

Der findes heldigvis kun i alt fire af disse rundkørsler i hele England. Så hvis du skal på bilferie i England til sommer skulle der endnu være mulighed for at køre uden om dem.
Og hvis du, trods anstrengelser for at undgå dem, alligevel finder dig selv på vej ind i en af disse ”magiske” rundkørsler. Så er det sikkert en god ide at bede en bøn om at slippe levende igennem. Dog uden at folde hænderne, for de skal jo være på rattet.
Annika