Sømandsmissionen inviterer folk på gaden til sommeraftens-gudstjenester

Mange kristne kender til Indenlandsk Sømandsmission gennem sømandshjemmene i en række havnebyer…

Et tidligere pakhus i Nyhavn 22 er omdannet til sømandskirke.

Men hvor mange vidste, at Sømandsmissionen har en dejlig kirke bag Sømandshjemmet i Nyhavn 22?
Det er et gammelt pakhus, der er blevet indrettet som kirke og indviet som sådan i 1952. De rå stolper fra pakhusets tid står der stadig og er med til at give kirken en rustik udformning.
Kirkeligt hører den under Holmens Kirke, men betjenes i det daglige af Sømandsmissionens generalsekretær og sømandspræst, Verner Villensgaard.
Normalt er der gudstjeneste hver anden søndag kl. 14. Derudover afholdes der jævnligt barnedåb og bryllup i kirken og en gang imellem konfirmation.
Men mange dage om året står denne hyggelige kirke ubrugt hen.
For en del år siden brugte Kirkefondet den til nogle forsøgsgudstjenester, men det gør de ikke mere. I Indenlandsk Sømandsmission har man længe haft lyst til at bruge kirken mere og gerne mere udadrettet.

Sommeraftens-
gudstjenester

I sommeren 2007 har man besluttet at arrangere 3 sommeraftens-gudstjenester i Sømandskirken i Nyhavn.
Den første var den 14. juni, de næste er den 5. juli og den 16. august. Alle torsdage kl. 19. Ved den første og den sidste af disse tre sommeraftens-gudstjenester prædiker sømandspræst Verner Villensgaard, og ved den midterste prædiker pastor Flemming Baatz Kristensen fra Århus. Der bliver tale om korte aftengudstjenester med efterfølgende kirkekaffe og samtale – forhåbentligt udendørs.

Inviterer på Nyhavn

Verner Villensgaard er generalsekretær for Indenlandsk Sømandsmission.

Forud for de tre gudstjenester vil en række yngre mennesker være på gaden i Nyhavn for at invitere til gudstjeneste.
Der sidder ofte mange og hygger sig på bolværket sådanne sommeraftener, og i år kan de så blive inviteret til aftengudstjeneste i Sømandskirken. Verner Villensgaard glæder sig over dette nye initiativ, hvor kirken rækker ud til manden på gaden.

Orlogsfartøj bliver
nyt flydende sømandshjem

I uge 21 kunne Udfordringen fortælle om et andet nyt initiativ, idet man er i færd med at ombygge orlogsfartøjet Y 302 ”Romsø” til et flydende sømandshjem.
Skibet bliver hjemmehørende på Læsø, hvor det også vil blive præsenteret i Østerby Havn den 10. juni.
Formålet med skibet er, at det skal rundt til en række af de fiskerbyer, der ikke har sømandshjem, og være i hver by en kortere periode og fungere som sømandshjem i byen i den tid.
I sommer skal det en tur til Norge for at være med ved den Norske Broderkreds´s sommermøde, men det kommer også til Århus i juli, hvor det skal være til stede, mens der er Tall Ships Race.
I løbet af juli og august skal det ud og arbejde i fiskerbyer, hvor der ikke er sømandshjem – og det er der f. eks. ikke i Hirtshals, Grenå, Thorsminde, Klintholm på Møn, Gedser, Hesnæs og på Bornholm.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lokal opbakning

Forud for skibets ankomst til disse havne vil lokale medhjælpere have købt ind, lavet PR og inviteret til møder på skibet. Man kan samle ca. 60 på dækket og ca. 20 under dæk.
Ombord på det flydende sømandshjem kan man komme ind og hygge sig, læse aviser, få en kop kaffe og en snak, hvis man har brug for det og der bliver holdt andagter og møder om bord. Med det nye projekt kan man strække ud til fiskere og sømænd i byer, hvor der ikke er sømandshjem, og generalsekretær Verner Villlensgaard hilser dette initiativ varmt velkommen.