Fhv. kirkeministerbakker op omkristen tv-kanal

Fhv. kirkeminister Tove Fergo mener også, at TDC Kabel TV burde tilbyde sine kunder den kristne kanal GOD TV.Kristne bør efterspørge kristen tv-kanal. Mangel på efterspørgsel fra kristne i Danmark afskærer halvdelen af befolkningen fra at kunne vælge en kristen tv-kanal på TDC. – Mange mennesker søger Gud i dag, men det at søge Gud i kirken eller ved gudstjenester kan være noget af en overvindelse. Derfor er det særlig vigtigt, at mennesker kan møde det kristne budskab f.eks. via TV i deres hjem. GOD Channel er en alsidig kristen TV-station, som mange flere mennesker burde have adgang til, siger sognepræst og tidligere kirkeminister Tove Fergo i en opfordring til TDC.
– En rapport fra Århus Universitet viser, at over 25% af befolkningen ønsker at beskæftige sig med religion og kristendom via tv, siger Simon Jacobsen fra GOD TV.
Han undrer sig derfor over, at TDC stadig ikke tilbyder sine kunder en kristen TV kanal.
I Sverige tilbyder Nordens største kabeloperatør, Com Hem, sine 1,75 mio. kunder GOD Channel, der er Europas største kristne TV kanal.
I Norge tilbyder både Get og Canal Digital Kabel TV sine 700.000 kunder en kristen kanal. I Finland tilbydes en kristen TV kanal til 600.000 kabelnet kunder. På Færøerne og Island har store dele af befolkningen også adgang til en kristen TV kanal.
TDC Kabel TV, som har 1,1 mio. kunder, har da også tidligere haft GOD Channel med i program-udbudet. Seks måneder i 1999 kunne alle TDC kunder se GOD Channel gratis på ønskekanalen. Men herefter skulle kunderne anskaffe en Selector og abonnere på en digital programpakke plus betale ekstra for at få GOD Channel. På grund af for ringe tilslutning besluttede TDC at fjerne GOD Channel fra udbuddet i 2001.
– Nu er situationen anderledes, mener Simon Jacobsen.
– Mange anskaffer sig en ’Selector’ for at få en bedre billedkvalitet på deres fladskærm, og med den øgede interesse for kristendommen vil der også være mange flere, der vil betale for at få en kristen TV-kanal via en ’Selector’.
Simon Jacobsen foretrækker, at TDC lægger GOD Channel i en stor familiepakke, ligesom Get i Norge har gjort.
GOD TV har programmer både for børn, unge og familier. Der er nyheder, musik, undervisning og gudstjenester. Kanalen sender fra Jerusalem til over 200 lande. Over 550 mio. har nu GOD TV, heraf 5 millioner i Norden.
Simon Jacobsen opfordrer til at efterspørge den kristne kanal hos TDC Kabel TV.
– Ring på 80 80 40 40 eller klag på internettet, opfordrer Simon Jacobsen de kristne, som har TDC og ønsker kanalen.
– Det er tankevækkende i et kristent land som Danmark, at landets største kabeloperatør ikke tilbyder sine kunder en kristen tv- kanal, men har fundet plads til både tyrkiske og arabiske kanaler, konstaterer Simon Jacobsen.
Henri.