Dansker til JoshuaFest i USA

Udfordringens udsending Kristian W. Pedersen rapporterer fra JoshuaFesten i Quincy, CA.Det er femte år, at den kristne musikfestival ’JoshuaFesten’ holdes i byen Quincy i Californien.

På musikfestivalen ’JoshuaFesten’ i Quincy,
Californien, USA var der over 5000 deltagere og mere end 76 bands. Det er femte år, festivalen
afholdes.

I den lille nordcaliforniske by ’Quincy’ blev der i ”labor day weekend” holdt den årlige kristne musikfestival ved navn JoshuaFesten. Festivalen blev født i 2003 med nogle få hundrede deltagere. På blot 5 år er JoshuaFesten vokset fra at være en lille ukendt sammenkomst til en af vest-USA’s større kristne musikfestivaler med over 5000 deltagere.

Over 76 bands

JoshuaFesten var på bedste amerikanske maner slået stort op – ikke mindst på grund af størrelsen, men også på grund af det store udvalg af både ”upcomings” og mere etablerede kristne bands.
På festivalen spillede mere end 76 bands. Iblandt hovednavnene var: MXPX, Thousand Foot Krutch, Superchic[k], Project 86 og John Reuben. Blandt de mere ukendte bands var interessante navne såsom R.E.D., Manic Drive, The Thomas Syndrome og ikke mindst Dizmas.

Kristen kvalitetsmusik

Siden festivalens start i 2003 var det grundlæggerne Aaron Diello og Chris Spanos mål at levere kristen kvalitetsmusik i et forum, hvor både kristne og ikke-kristne unge kunne føle sig velkomne. Derfor har festivalens ledelse frabedt sig direkte evangelisering fra bands’ene.
– Vi ønsker ikke, at folk skal føle, at vi forsøger at proppe en masse ned i halsen på dem. Det er vores forhåbning, at folk selv af egen lyst og nysgerrighed må søge efter evangeliet, opmuntret af både musikken, det unikke miljø og den ’gnist’, vi som kristne gerne skulle have.
Festivalen er designet for alle – ikke kun de kristne. Men det er selvfølgelig klart, at vi fra festivalens side håber, at vi kan være med til at lede folk til tro, siger Aaron Diello.

Aktiviteter til festen

Udover musikken var der mange andre tiltag – skateboardshows, udført af gruppen ’Boarders for Christ’, bønnetelte, mv.
Der var også et børne arrangement, hvor mere end100 frivillige hjalp til med at give den yngre generation gode oplevelser i form af hoppeborge, kristne bugtaler-shows, mv.

Cornerstone California

Man skulle tro, at én kristen musikfestival per efterår ville være mere end nok til at dække efterspørgslen, men nej!
Allerede om mindre end to uger går det løs igen. For første gang nogensinde bliver der holdt Cornerstone California, som er en mindre udgave af den originale Cornerstone Festival. Den holdes hvert år i slutningen af juni i staten Illinois med mere end 20.000 deltagere. Det forventes at Cornerstone California til trods for, at det er første gang festivalen holdes, vil tiltrække nogenlunde samme mængde, som JoshuaFesten gjorde i år.
Kristian W. Pedersen


Artiklen fortsætter efter annoncen: