Flot fugleandagtsbog

Amatør-ornitologen Arne Pedersen får fuglene til at fortælle os om Gud.For nylig blev jeg spurgt, om jeg ville anmelde Se himlens fugle af Arne Pedersen, og jeg sagde straks ja.Jeg kender Arne Pedersen fra hans tid som skoleleder på Johannesskolen i Hillerød – og alle, der gør det, ved, at Arne Pedersen er amatørornitolog – en stor fuglekender og -elsker. Mange kan huske tilbage på hans spændende fugleture, selv husker jeg én. Med det som ballast var det med stor glæde, jeg sagde ja til at give mig i kast med Se himlens fugle – og man kan vist roligt sige, at jeg blev overrasket, men ved nærmere eftertanke alligevel ikke.
Der er tale om en fugleandagtsbog. Det begreb kendte jeg ikke i forvejen, og egentlig ved jeg ikke, om det findes, men en fugleandagtsbog er det. På 68 sider finder man 31 dobbeltsider, der beskriver forfatterens møder med 31 forskellige fugle, og ud af den enkelte beskrivelse vokser en andagt. Spændende.

Ind i fuglenes verden

Vi møder skovspurve i kirke, urfugle på heden, gøgen på jagt efter en rørsangerrede at lægge sit æg i, en ringdue, der mobbes af en skade, der mobbes af en krage, natravnen på jagt efter insekter, en „rødvinget“ allike, skestorken på fiskeri og også isfuglen, den blå diamant, på fiskeri og flere andre spændende fugle. Hver enkelt fugl får sin egen beretning ud fra Arne Pedersens møde med dem, og hver enkelt beretning fører os på en meget fin måde ind i en andagt, hvor der peges på Gud som skaberen og Jesus som frelseren. Hvordan Gud og hans søn Jesus Kristus er interesseret i det enkelte menneske, du og jeg. Det er gjort meget raffineret.
Arne Pedersen fortæller os om bjergiriskens camouflage og fortæller så, at mennesker også forsøger at camouflere sig, skjule sig, for medmennesker – og for Gud. Ofte bruger vi undskyldninger som camouflagedragt. Måske lykkes det for os helt at skjule vores forkerte handlinger for de mennesker, der omgiver os, men ingen kan skjule sig for Gud. Alle vore forsøg på at camouflere os, så han ikke ser vores synd, falder til jorden. Gud ser os nøjagtigt, som vi er – og elsker os alligevel.

Til de evige sandheder

Hver eneste beskrevne fugl giver anledning til en påmindelse om Guds kærlighed, Guds almagt, Guds nåde og tilgivelse, Guds storhed, Guds visdom og skabermagt, og på den måde får Arne Pedersen fuglene til at fortælle os om Gud.
Arne Pedersens gode iagttagelser og dygtige evne til at beskrive situationerne i naturen gør bogen til noget særligt. Han fører med sin store viden og gode iagttagelsesevner læserne ind i fuglenes verden, dramatisk, uhyre barsk, smuk og meget livsbekræftende, og så overfører han oplevelserne på de evige sandheder og gør dermed fuglebogen til en fugleandagtsbog.

Oplagt gavebog

Bogen er flot illustreret med karakteristiske farvefotos af de omtalte fugle. Det gør den til en oplagt og præsentabel gavebog!
En spændende og anderledes fuglebog og andagtsbog, som jeg på det varmeste kan anbefale.

Arne Pedersen:
Se himlens fugle
68 sider • 98 kr.
LogosMedia