Kulturelt overflødighedshorn

Jens Kristian Krarup imponerer med sin guide til klosterruten fra Ribe til Viborg.Dette bind udgør anden-delen af Jens Kristian Krarups ambitiøse bog- og kulturprojekt: en beskrivelse af en næsten 1700 km lang rute gennem Danmark, hvor der har ligget klostre i middelalderen.Undervejs inddrages – som i enhver anden turist-guide med respekt for sig selv – også de obligatoriske temaer: kirke, kunst, historie og natur.
Anslaget er altså bredt; udførelsen tilsvarende imponerende. Forfatteren, der er tidligere rektor for Folkekirkens Pædagogiske Institut, har da også selv karakteriseret det planlagte 5-bindsværk som et vanvittigt enkeltmandsprojekt, der burde have haft 7-8 medarbejdere.
Som seriens første bind indeholder også dette indledningsvis en generel karakteristik af ruten, efterfulgt af detail-gennemgange. Det skal bemærkes, at ruten ikke er selvstændigt markeret, men derimod ofte følger andre afmærkede ruter, her således bl.a. Hærvejen.

Overdådigt illustreret

Rundt om i bogen er der med gavmild hånd drysset en række små fakta-bokse, hvor der gås mere i dybden med forskellige emner og personer. Overdådigt illustreret med detaljerede rute-kort og forfatterens fotos.
Et kulturelt overflødighedshorn, der savner sin mage.
Desto mere grund er der til at kippe med flaget for forfatteren. Og kippe længe. – I øvrigt også for det supplerende materiale i netguiden på det rosværdige forlags hjemmeside: www.unitasforlag.dk.

Jens Kristian Krarup:
Fra Ribe til Viborg – med Hærvej og Søhøjland
– Den Danske Klosterrute 2
264 sider
298 kr.
Unitas