Hvordan tager jeg imod frelsen?

Åge M. Åleskjær
Norsk præst og forfatter

Lad os se helt konkret på, hvordan du kan modtage Guds frelse. Vi skal læse et stykke fra Det Nye Testamente, nemlig fra Paulus’ Brev til Romerne, kap. 10 vers 9 og 10. Hvordan kan du blive frelst?
Først står der, at du ikke skal stige op til Himmelen for at hente Jesus ned, eller ned i afgrunden for at hente ham op. Men hvad siger Bibelen? Den siger, at ordet er dig nær i din mund og i dit hjerte – og så kommer vers 9 og 10:
“Når du med din mund bekender Jesus som Herre og i dit hjerte tror, at Gud opvakte ham fra de døde, skal du blive frelst. For med hjertet tror man til retfærdighed, og med munden bekender man til frelse.”

Dette er frelsesopskriften. Der er ikke noget skriftemål, som du må igennem. Du skal ikke bekende alle dine synder, for dem kan du alligevel ikke huske. Det er den troende, som skal bekende sin synd, når han har syndet. Det, du skal gøre, du som ikke er en kristen, er dette: Du skal tro i dit hjerte, at Gud har opvakt Jesus fra de døde.
Det fantastiske er, at mange tusinde mennesker går rundt og tror på opstandelsen. Undersøgelser viser, at en meget stor procentdel tror på Gud, og dette viser, at hverken ateister eller agnostikere har en særlig stor gennemslagskraft.
Det er ikke bare det, at folk tror på en Gud, men over halvdelen tror, at Jesus stod op fra de døde. Det vil sige, at de går rundt og har allerede accepteret halvdelen af det, som kræves for at blive frelst. Men det, som vil afgøre himmel eller helvede for disse mennesker, er, hvorvidt denne tro bliver omsat til bekendelse og handling eller ej. For der står, at hvis du tror i dit hjerte, at Gud opvakte Jesus fra de døde, og med din mund bekender Ham som Herre, så skal du blive frelst.

Dette betyder, at du ikke blot bekender på en overfladisk måde, at du ikke bare udtaler ordene, men at du i dit hjerte mener, at Jesus er din Herre. Du siger med andre ord: “Jesus, vær Herre i mit liv. Jesus, jeg tager imod dig som min Herre. Jeg tror på dig i mit hjerte.”
Derefter vil underet ske! Så enkelt er det.

Åge M. Åleskjær er præst i Oslo Kristne Center. Denne artikel er fra bogen Vejen til Himmelen.