Ny ung præst i Kolding Valgmenighed

På søndag bliver Jonas Serner-Pedersen (31) indsat som ny valgmenighedspræst i Kolding Valgmenighed.

Jonas Serner-Pedersen

Det sker i Brændkjærkirken i Kolding, hvor KOVA normalt lejer sig ind. Han afløser Henrik Refshauge (tidl. Nordborg), som gik af for godt et år siden.
Jonas er nyuddannet fra Københavns Universitet og blev ordineret d. 29. august i Haderslev Domkirke.
Jonas er den ældste af fire vilde præstesønner. Hans far er Jesper Serner-Pedersen, Holbæk, og hans mor er Bess, kendt som leder af Alpha i Danmark.
– Jeg er indoktrinet og hjernevasket af kirken, og det er jeg meget glad for, siger Jonas.
Han har selv har været aktiv i bl.a. Betlehemskirken i Kbh. samt Oase-bevægelsen.
Da han for nogle år siden var i England, stødte han på NOISE-konceptet. (Hvor kristne unge tilbyder praktisk hjælp gratis.) Og han fik idéen plantet i Danmark gennem nogle noisecamp-lejre.
I sine tre ”sabbatsår” mellem gymnasiet og universitetet, var han bl.a. soldat og på bibelskole i USA.
For tre år siden blev han gift med Irene, som er togfører.
Han lærte hende at kende for fem år siden, da han ”skulle passe hende for hendes søster”, som han udtrykker det. Han tog hende med i zoologisk have, og sådan var det.
Nu har han ”rejst sig fra den evige hvile”, som han benævner teologistudiet, og er enormt spændt på, hvad der kommer til at ske i Kolding.
– Der er ikke noget bedre end at se mennesker vokse i troen og føle ordet i hjertet, fortæller Jonas, som siger, at han har to mål i livet: 1. At følge og tjene Jesus, 2. At forsøge at gøre Irene lykkelig.
Han er glad, når Irene smiler, og når Brøndby vinder. Men understreger dog, at han ikke er fanatisk Brøndbyfan. Han ser kun tre hjemmekampe om året.
– Jeg er bange for, at jeg er ved at blive voksen, indrømmer den humoristiske præst, der nu skal lede den kun 4 år gamle valgmenighed.
Sidsel/Henri.