Philip hjalp Hillsong United

Efter to år på Hillsongs Lederskabsskole i Sydney er Philip Hansen fra Aalborg Menigheds Center kommet hjem til Danmark. Han skal bl.a med til Hillsong Uniteds koncert i Kbh.Da Philip gik på Hillsongs Lederskabsskole, arbejdede han sammen med Hillsong United, som skal spille i KBH den 17. september.

Philip Hansen uden for Hillsong Church i Cydney Australien, hvor han arbejde og studerede i to år.

Philip Hansen er 23 år, bor i Aalborg og er aktiv i AMC (Aalborg Menigheds Center), hvor faderen er pastor.
I 2005 tog Philip en stor beslutning, nemlig at krydse verdenshavene til kontinentet Australien, for at gå på Hillsongs Lederskabsskole.
– Jeg var færdig med gymnasiet, og ville gerne ud at opleve noget inden universitetet. Men det skulle være noget, der havde en dybere mening, jeg ville ikke spilde min tid. En af mine venner skulle til Hillsong og fortalte mig om skolen. Det tændte en brand i mig, siger Philip.
I maj 2005 forlod Philip Danmark og bosatte sig i Sydney, og kom først tilbage to år senere i maj 2007.

Undervisning i praksis

Undervisningen på Lederskabsskolen var opdelt i 50 % undervisning og 50 % procent praktisk arbejde i kirken. De studerende blev fordelt i hold, og havde hver dag tre timers praktisk arbejde. Philips arbejdsområder dækkede ungdomsarrangementer med Hillsong United og mødeværts tjeneste. Philip var teamleder for et af mødeværtsholdene i den ene side af bygningen. Der var ca. 15 mand på hans hold. Philip var mødevært for 2000 mennesker, som fyldte halvdelen af salen.
– Det som står klarest for mig gennem lederskabstræningen er tjenersindet! For at forstå lederskabet må du tjene, det gjorde Jesus, og han er vores forbillede på den perfekte leder. Den måde jeg leder på, påvirker andre og skal derfor være på linje med Guds ord, for så vil det også påvirke resten af folket. Det er det, Hillsongs ledere gør, og det giver succes, fortæller Philip.

Kirke, unge og lovsang

’Hillsong United er ikke bare et band, de lever det ud, som de synger og er aktive i det lokale ungdomsarbejde i Sydney’
siger Philip Hansen.

Hillsong har to afdelinger i Sydney. De har ’City congregation’ inde i byen og ”Hills district” uden for byen. Tilsammen har de to afdelinger, som begge hører under Hillsong, ca. 20.000 medlemmer – og der kommer hele tiden nye folk til. Hvert halve år kommer bl.a. 200-300 nye studerende.
– Det var utrolig fantastisk at opleve Hillsong tæt på, møde folk og lære dem at kende for andet end deres musik. Folk er meget varme, ’nede på jorden’, åndelige og meget målrettede på visionen om at lokalt menighedsarbejde opbygges. Man oplever deres kærlighed og loyalitet, som for mig var utrolig stærkt, siger Philip og fortsætter:
– Udadtil er der meget fokus på musikken og Hillsong United. Men Hillsong er ikke kun lovsang og musik, for menigheden og musikken hører sammen.

Hillsong United i DK

Hillsong United kommer til København den 17. september. 1.400 billetter blev revet væk, og Kulturcentret måtte indhente yderligere 200 ekstra billetter pga. forespørgslen.
Philip Hansen skal også med til koncerten, for han kender United ud over de cd’er som spiller i danskernes hjem.
Hvad syntes du, at unge skal vide om Hillsong United?
– De skal vide, at United er folk, som er meget engageret i lokalt ungdomsarbejde. For dem handler det ikke kun om musikken. Der er sammenhæng mellem det de lever i hverdagen, og det de synger på scenen. De er ikke et svævende band, men leverer helhjertet lovsang som udspringer af hjertet. De ønsker bare at tjene Gud i alt de gør, både globalt og lokalt siger Philip.
– Min oplevelse af at være en del af Uniteds ungdomsarbejde lokalt var, at de brændte lige så meget for at række ud til Sydneys unge gennem kirken, som for at være et lovsangsband, der rejser rundt. De er med til at påvirke unge i Australien og i udlandet, både gennem praktisk arbejde og musik, siger han.
Philip mener, at de unge, som tager til koncerten med Hillsong United, kommer til at mærke Guds nærvær gennem lovsang og tilbedelse på en frisk og anderledes måde.
– Lovsangen har sin stil og bliver hele tiden udviklet. Men det er Gud, man skal holde fokuset på og ikke bandet. De er blot mennesker, som elsker Jesus og udtrykker deres kærlighed gennem musikken og det liv, de lever, slutter Philip.


Artiklen fortsætter efter annoncen: