At arbejde for Gud

– Hvad du end gør, gør det af hele dit hjerte, som om du arbejdede for Herren og ikke for mennesker.
Kolossenserbrevet 3,23 (New International Version)

Det skriftsted stødte jeg på forleden. Jeg tænkte ikke så meget over det, lige da jeg læste det, konstaterede bare, at det er et godt ord at leve efter. Men bagefter tænkte jeg, at det var nemmere sagt end gjort, som med så meget andet af det, der står i Bibelen.

To dage senere sad jeg med de tre børn fra 1. klasse, som jeg læser lektier med hver dag – her i Honduras, hvor jeg for tiden arbejder som volontør. Men den dag var børnene i et utroligt uarbejdsomt humør. Vi bruger normalt 1-2 timer på at lave lektier. Men i dag sad vi på tredje time, og de var stadig ikke færdige. De havde masser af tid til at snakke, springe rundt og surmule, når jeg forlangte, at de skulle lave noget. Jeg var træt og havde ondt i mit hoved.

Jeg gad bestemt ikke bruge hele min eftermiddag på tre møgunger, der ikke gad lave noget. Men lige som jeg sad og samlede spanske ord sammen til en ordentlig opsang, kom der nogle helt andre ord til mig.

Hvad du end gør, gør det af hele dit hjerte, som om du arbejdede for Herren og ikke for mennesker.

Jeg vidste lige med det samme, at hvis jeg gjorde det her for Gud, ville jeg ikke sidde og hænge, som jeg gjorde nu. Derfor bad jeg: Gud, hvis du vil have, jeg skal gøre det her for dig, så må du hjælpe mig!

Pludselig blev lektielæsningen meget lettere. Jeg var ikke længere træt, og min hovedpine forsvandt også. Pludselig var jeg fuld af energi og overskud. Jeg kunne bruge de næste fem timer på at læse lektier med børnene, hvis de havde lyst til det.

Gud viste mig, at der ikke er noget af det, der står i Bibelen, som er svært at leve efter, hvis vi beder om hjælp til det og stoler på, at han ikke giver os opgaver, vi ikke kan klare. Det sværeste er faktisk at bede om hjælpen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: