At vælge rigtigt

For nogle kan det være svært at vælge, når man skal handle. Hvis min mand eksempelvis skal købe ind, tager det fem minutter, for han går målrettet ind og henter de ting, som står på indkøbslisten.
Men når jeg skal handle, tager det let en halv til en hel time. For jeg skal lige se udvalget af nye varer og småshoppe lidt. Hvilken kvinde ville ikke gøre det?

De sjoveste episoder sker imidlertid, når vi skal handle ind sammen. Min mand kan næsten ikke få tiden til at gå, fordi jeg lige skal undersøge hylderne for spændende nyheder eller se den nye tøjkollektion igennem.
Nogle gange er det bare ikke en god ide at stå for længe det samme sted, fordi man ikke kan finde ud af at vælge rigtigt. Det gjorde jeg nemlig en dag i Lidl og havde ikke set, at min mand var gået videre med vognen, og at en dame havde stillet sin vogn, hvor vores stod. Da jeg vendte mig om, læssede jeg varer ned i den, og gik.
– Undskyld mig, men det er vist ikke din vogn! lød en stemme bag mig. Pinligt!
– Hov, det må du undskylde! sagde jeg forlegen.
– Ja, for det duer vist ikke, at du kommer til at betale for de forkerte varer, vel? sagde damen venligt og gik.
Jeg vendte mig om og håbede ikke, at nogen havde overhørt samtalen. Men jeg kunne godt tro om. For min mand både så og hørte hvad der skete og modtog mig med et smil på læben.
– Det var vist ikke så godt, hva’ skat? Drillede han.
Jeg valgte at grine med i stedet for at blive sur, og vi gik til kassen for at betale.

Man skulle tro, at sådan en episode bare er en almindelig hverdagsting. Men det har siden hen fået mig til at tænke på, hvad vi vælger at lægge i vores livs indkøbskurv. For når vi kommer til livets kasse, døden, hvor vores liv skal gøres op, kommer vi til at betale prisen for de valg, vi har truffet.
Vælg derfor at være glad, selv om dagen er ødelagt fra morgenstunden. For Herren er vores glæde.
Hvis dem fra den anden kirke er irriterende, så vælg at tilgive dem, og skab en god relation, for vi skal alligevel tilbringe evigheden sammen.
Hvis nogen ødelægger ens dag på arbejdet eller i skolen, så gør noget for at glæde dem, for de ved, at vi er kristne, og forventer, at vi er anderledes.
Vi bestemmer selv, hvordan vores dag skal være, og hvordan vi vælger at håndtere de forskellige situationer.
Vi står selv til ansvar for de beslutninger, vi tager, det er hverken Guds, djævelens eller andres skyld.

”…Vælg i dag, hvem I vil tjene, de afguder jeres fædre tilbad eller Herren, som udfriede jer fra Ægypten…Men jeg og mit hus, vi vil tjene Herren.” Joshuabogen, 24,14-15.

Vælg i dag, hvordan din dag skal være, og hvem du vil lytte til.