Omvendt Jantelov

Janteloven er nedbrydende, og den ødelægger mennesker. De tanker, som Jesus har om os, er modsatte og bygger os op.Janteloven blev skabt af Aksel Sandemose i hans bog: ”En flygtning krydser sit spor” som et afskrækkende eksempel på, hvordan mennesker forsøger at holde hinanden nede. Jante var ikke en person, men en by. Og her gjaldt disse deprimerende 10 bud:

1. Du skal ikke tro, du er noget.
2. Du skal ikke tro, at du er lige så meget som os.
3. Du skal ikke tro, at du er klogere end os.
4. Du skal ikke bilde dig ind, at du er bedre end os.
5. Du skal ikke tro, at du ved mere end os.
6. Du skal ikke tro, at du er mere end os.
7. Du skal ikke tro, at du duer til noget.
8. Du skal ikke le ad os.
9. Du skal ikke tro, at nogen bryder sig om dig.
10. Du skal ikke tro, at du kan lære os noget.
Og så tilføjede han et 11. bud, som var Jantes straffelov. Det lød: Du tror måske ikke, jeg ved noget om dig?

Jesu Kristi Jantelov

Helt anderledes er den anti-jantelov, som en ukendt person har skrevet ud fra nogle kendte Jesus-ord og andre bibelvers. Det løfter os op til det, vi var bestemt til af Gud. Når du læser denne nye anti-Jantelov, så glem den gamle version og løft dit hoved.

1. Du skal vide, at du er den du er, fordi jeg skal bruge dig, netop som du er.
2. Du er elsket og værdifuld, en perle i min hånd.
3. Du har fået alt, hvad du skal bruge, for at udføre den opgave, jeg har til dig.
4. De evner, du har fået, er helt specielle, og du skal ikke sammenligne dem med andres.
5. Husk, at den største visdom er at kende mig.
6. Husk, at du er lige så meget værd som alle andre, jeg gør ingen forskel på jer.
7. Jeg har en helt speciel opgave til dig, som kun du kan udføre.
8. Vær god imod andre, så glæder du mig.
9. Jeg elsker dig af hele mit hjerte.
10. Husk, at de evner, du har fået, er til at glæde andre med.