Giv ikke slip på dine drømme!

Vi var på vej til skole og børnehave, jeg og vores to drenge, som stadig ikke er ret store, men som ind imellem tænker ret store tanker. Den ældste er vild med fede biler, og han gik og filosoferede over, hvilken bil han ville købe, når han blev voksen. Det endte med en Porsche! En rød en. Lillebror ville selvfølgelig også have en rød Porsche. Storebrors ord er lov!

Så kom moralisten op i mor her, og jeg vævede noget om, at så måtte han jo være dygtig i skolen, så han kunne få et godt arbejde og tjene penge nok til at købe en Porsche. Det er jo dyre sager. Jo da, det gik vist ind, sådan lige i øjeblikket. Selv om det jo nok var glemt en halv time senere inde i klasselokalet. Men noget havde han da fanget.
– Jeg skal have fire arbejder! kom det fra den kommende rigmand. – Så kan jeg tjene penge nok til at købe en Porsche!
Jeg var jo nødt til at pille ham lidt ned, jeg kunne bare ikke lade være.
– Hvis du har fire arbejder, min kære ven, så har du jo slet ikke tid til at køre i din Porsche!!!
– Øh, nårh ja… Lige i øjeblikket kunne han godt se det. Men snart efter var det glemt, og de to brødre fortsatte deres sorgløse drengedrømme om Porsche-ræs i skinnende, røde biler, bror mod bror, på snedækkede bjergveje eller i nattestille byer.

Jeg ved ikke, om min søn nogensinde får lov til at eje en Porsche. Men det slår mig, hvor meget vi voksne egentlig kan lære af børnenes frimodige og fantasifulde drømmerier, som ofte er helt ude af trit med de realiteter, vi kan se med vores øjne. Uden syner er et folk ladt i stikken, står der et sted i Bibelen. Og det er så sandt. Hvis vi ikke tør drømme og lægge planer, bliver hverdagen alt for trist og grå.
Men der er en enkelt ting, jeg gerne vil opfordre dig til: Prøv engang at invitere Gud med ind i dine drømme. Han har nemlig også nogle drømme for dig. Nogle af dem er større og vildere end dem, som du selv bygger på. Og det bedste ved Guds drømme for dig er, at de faktisk kan blive til virkelighed. Du skal bare sige ja, og så vil han sørge for, at tingene begynder at ske. Hvis du altså tør!