Det handler ikke om dig

Rick Warren
Amerikansk præst og
forfatter

Formålet med dit liv er langt større end din egen personlige tilfredsstillelse, din indre fred eller endog din lykke.
Dette er langt større end din familie, din karriere eller selv dine vildeste drømme og ambitioner. Hvis du ønsker at vide, hvorfor du er sat på denne jord, er du nødt til at begynde med Gud. Du er født ved ham og til ham.

Søgen efter livets formål eller mening har beskæftiget mennesker i årtusinder. Det er, fordi vi typisk begynder det forkerte sted – hos os selv. Vi stiller selvcentrerede spørgsmål som: Hvad skal jeg være? Hvad skal jeg bruge mit liv til? Hvad er mine mål, mine ambitioner, mine drømme for min fremtid? Men at fokusere på os selv vil aldrig vise os, hvad formålet med vores liv er. Bibelen siger: ”Det er Gud, som leder sine skabningers liv; enhver skabnings liv er i hans hånd”. (Job 12,10)

I modsætning til, hvad mange populære bøger, film og seminarer fortæller, vil du ikke opdage formålet med dit liv ved at se ind i dig selv. Du har måske allerede prøvet dette. Du har ikke skabt dig selv, så du kan på ingen måde fortælle dig selv, hvorfor du er skabt. Hvis jeg gav dig en opfindelse, du aldrig havde set før, ville du ikke vide, hvad hensigten med den var, og opfindelsen selv ville ikke kunne fortælle dig det. Kun skaberen af den eller ejerens manual kunne fortælle dig hensigten med den.

Engang gik jeg vild i bjergene. Da jeg standsede for at spørge om vej til lejrpladsen, blev der sagt til mig: ”Du kan ikke komme derhen herfra. Du er nødt til at begynde fra den anden side af bjerget.” På samme måde kan du ikke finde ud af formålet og meningen med dit liv ved at begynde med at fokusere på dig selv. Du er nødt til at begynde med Gud, din skaber. Du eksisterer kun, fordi Gud vil, at du eksisterer. Du er skabt ved Gud og til Gud – og før du har forstået det, vil livet ikke give mening. Det er kun i Gud, vi kan opdage vores oprindelse, identitet, formål, hensigt, betydning og bestemmelse. Alle andre veje er blindgyder.
Fra Rick Warrens bog ”Et målrettet liv”