Evigheden giver dig kun to valg

En dag vil dit hjerte holde op med at slå. Det vil betyde afslutningen for dit legeme og din tid på jorden, men det betyder ikke afslutningen for dig. Dit jordiske legeme er kun en midlertidig bolig for din ånd.

Rick Warren
Amerikansk præst
og forfatter

Bibelen kalder dit jordiske legeme for et ”telt”, men taler om dit fremtidige legeme som et ”hus”. Bibelen siger: ”Når dette telt, vi lever i – vores legeme her på jorden – er nedslidt, har Gud en bolig til os i Himlen, som vi skal leve i, et hjem, som Han selv har skabt, og som vil vare evigt”.(2 Kor 5,1)
Mens livet på jorden giver mulighed for mange valg, tilbyder evigheden kun to: Himmel og helvede. Vores fællesskab med Gud på jorden vil afgøre vores fællesskab med ham i evigheden. Hvis du lærer at elske og stole på Guds søn, Jesus, vil du blive inviteret til at tilbringe resten af evigheden sammen med ham. På den anden side, hvis du forkaster Hans kærlighed, tilgivelse og frelse, så vil du komme til at tilbringe evigheden for altid adskilt fra Gud.
C. S. Lewis sagde: ”Der findes to slags mennesker: De, som siger til Gud: ”Din vilje ske” og de, til hvem Gud siger: ”OK, så får du det, som du vil”. Det tragiske er, at mange mennesker bliver nødt til at udholde evigheden uden Gud, fordi de valgte at leve uden Ham her på jorden.
Når du fuldt ud fatter, at livet indeholder mere end her og nu, og du forstår, at livet er en forberedelse til evigheden, så vil du begynde at leve anderledes. Du vil begynde at leve i lys af evigheden, og det vil få indflydelse på, hvordan du forholder dig til enhver relation, opgave og omstændighed.
Pludselig vil mange aktiviteter, mål og endog problemer, der syntes så vigtige, forekomme trivielle, ubetydelige og uværdige til din opmærksomhed. Jo tættere, du lever på Gud, des mindre vil alt andet forekomme.
Fra Rick Warrens bog ”Et målrettet liv”