Giv af din tid til andre

Bill Hybels
Amerikansk præst og
forfatter

Avisen USA Today gjorde for nylig grin med vore vanvittigt overlæssede kalendere. Man havde regnet ud, at hvis vi gjorde alt det, vi skulle for at leve det, som eksperterne kalder et velafbalanceret, harmonisk liv, ville det kræve, at dagen havde toogfyrre timer. Det er svært nok at få tid til alle de nødvendige aktiviteter uden at forsøge at gennemføre den daglige rutine med at motionere, holde sig orienteret om verdenssituationen, dyrke en hobby og pleje nære, meningsfulde venskaber med mange mennesker. Det er ikke vanskeligt at nå det hele – det er umuligt.

I en sådan verden er det mildt sagt opsigtsvækkende, når du med glæde tilbyder andre den gave, der hedder tid. Det er ikke nogen ubetydelig gestus.

Og det var det heller ikke på Jesu tid. Husker du, hvad Jesus gjorde, da han på en prædikerejse kom gennem Jeriko (Lukas 19)? På dette tidspunkt i hans virke fulgte en stor skare mennesker ham. Pludselig standsede Jesus til alles overraskelse processionen og spurgte en mand ved navn Zakæus, om han havde et par timer, hvor de kunne spise sammen og drøfte åndelige spørgsmål. Zakæus har sikkert måbet: Havde han hørt rigtigt? Men han indvilligede i at spise sammen med Jesus, og inden midnat var han blevet et andet menneske. Han havde oplevet en åndelig fødsel, som totalt forvandlede ham.

Nøglen til hans omvendelse var, at Jesus gav ham tid. Han standsede følget og fokuserede på denne ene person. Og resultatet blev, at Zakæus’ fremtid med ét blev forvandlet.

Zakæus ligner en masse mennesker, du kender. Han var interesseret i den åndelige dimension af livet. Han var så åben, at han udså sig et strategisk sted langs ruten for at få et glimt af Kristus. Men for at hjælpe ham forbi nysgerrighedsstadiet måtte nogen arrangere middagen og dreje samtalen ind på åndelige spørgsmål. Jesus tog sig tid til dette, og det gjorde forskellen.

Bill Hybels er præst og leder af megakirken Wilow Creek, der gennem sine internationale lederkonferencer også har haft stor indflydelse på udviklingen af såkaldte søger-venlige gudstjenester mange steder i verden – også i Danmark. Denne artikel er fra bogen ”Smittende tro”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: