Ny skoleleder i Mariager

Finn Mester er pioner på Frydensberg Efterskole.Da Finn Mester så stillingsannoncen som leder på Frydensberg Efterskole, vidste han, at det var nu, han skulle gøre, hvad han længe havde følt sig tilskyndet til.Egentlig startede det for nogle år siden, da Finn Mester var til et informationsmøde på efterskolen. Det var foranstaltet for at få flere til at uddanne sig som lærer.
– Mens jeg hørte på et i øvrigt meget kedeligt foredrag, stod det klart for mig som skriften på væggen, at jeg skulle arbejde på efterskolen en dag, fortæller Finn Mester.
Men han afviste dog tanken med, at det da måtte være fuldstændigt vanvittigt.
– Jeg skulle på ingen måde væk fra København, og da slet ikke til Jylland.
Og selv om han siden hen blev spurgt ved adskillige lejligheder, om det ikke var noget for ham, sagde han nej. Tiden var ligesom ikke rigtig til det.

Annonce gjorde udslag

En dag gjorde en rigtig god ven ham opmærksom på, at efterskolen havde et stillingsopslag. Han afviste det dog straks og kaldte vennen en idiot.
– Han er en af mine rigtig gode barndomsvenner, så det kan man godt tillade sig at sige til ham.
Alligevel kunne Finn Mester ikke slippe tanken og måtte hjem at kigge på opslaget. Først tænkte han praktisk, f.eks. at han burde blive i sit daværende job som leder på Den Kristne Friskole i Kulturcentret, København. At hans børn var for unge til at skulle flyttes på og alle mulige naturlige grunde stred imod det. Men efter noget tid var han alligevel ikke i tvivl om, at nu var det, at hans kald skulle realiseres.
– Så jeg aftalte med min kone, at nu ville jeg søge det job, og hvis jeg fik det, ville vi flytte.
Da Finn Mester kom til samtale, var han lidt overrasket over at finde ud af, at der var flere ansøgere, for han var sikker på, at det var ham, der skulle have jobbet.
Og det fik han.

Hård opstart

Det er lidt hårdt at starte på ny som leder, synes Finn Mester.
– Der er godt nok mange ting, jeg troede jeg kunne, men hvor lovgivningsreglerne siger noget andet, og hvor man ikke bare kan køre på rutinen.
Men Finn Mester opfatter det som en god og sund udfordring at skulle lære tingene på ny. En del tid går for øjeblikket med at opbygge relationer; der er jo både en ny menighed, nye kollegaer og elever. Men det er nogle utrolig søde elever, synes Finn Mester.
– Jeg plejer at sige, at den styggeste elev her på skolen svarer til den sødeste elev på min tidligere skole.
Finn Mester vil gerne være med til at skabe en skole, som ikke bare giver eleverne en god uddannelse, men også giver dem et sæt personlige kvalifikationer med i baglommen.
– Jeg er tilfreds, hvis de om 35 år tænker tibage og siger: ”De bedste år, dem havde jeg på efterskolen”.

Gode kollegaer

Finn Mester synes, at han har nogle rigtigt gode kollegaer med meget forskellig baggrund.
– Det ser jeg som en styrke, men også som en udfordring.
Det er også et ret ungt team, så der er ikke nogen, der siger: ”Det plejer vi at gøre”.
– Det er rigtig rart for en pionertype som mig, der elsker at få nye idéer og se dem gro.
– Men det bedste ved mit nye job er, at jeg ganske lovligt kan få lov at kysse min sekretær, for det er nemlig min kone.