Kristne i kamp for menneskeret

Trods snigmord og trusler fortsætter de kampen imod økonomiske og politiske bagmænd i Honduras.- Det, der driver mig til at kæmpe for menneskerettighederne, er min kristne tro og de kristne værdier.

Menneskeretsforkæmperen Dionicio Días García blev skudt ned på gaden.

Det siger advokaten Carlos Hernandes fra Honduras. Hans organisation ASJ og deres internet-avis Revistazo.com modtog i februar i London Amnesty International ærespris.
Netop nu er han i Danmark, hvor han bl.a. skal møde Center for Menneskerettigheder, Folkekirkens Nødhjælp og ledelsen af Impacts volontørarbejde blandt gadebørn.
Carlos fortæller under et besøg på Udfordringen, at han selv er blevet truet på livet og forfulgt af motorcykel-banditter, der ville dræbe ham, fordi han er formand for ASJ.
I februar blev hans ven, menneskerettighedsadvokaten Dionicio Garcia, myrdet i Honduras af to maskerede mænd. Han arbejdede også for den kristne menneskerettighedsorganisation ASJ. Sekunder efter modtog Carlos Hernandes en SMS med teksten: ”Du er den næste”.
– Jeg måtte tale med min kone og mine børn om, hvad vi skulle gøre. Men da mine børn opfordrede mig til at fortsætte, var jeg ikke i tvivl, fortæller Carlos, der også jævnligt beder om Guds beskyttelse.
– Jeg har været kristen siden jeg var 15 år, og jeg kommer i en evangelisk kirke. Vi evangeliske kristne er i mindretal i Honduras, men der er stor vækst i antallet af troende – især blandt de fattige, fortæller Carlos Hernandes.
ASJ forsvarer fattiges rettigheder, modarbejder rovdrift på skove, som giver føde til indianere, og driver et uafhængigt nyhedsbureau, som tør skrive, hvad andre medier fortier.

Læs hans dramatiske her