OL-Kina krænker stadig menneske- rettighederne

Kina burde ikke være værtsland for OL i 2008, mener Kina-kenderen H. K. Neerskov.- Det er en dyb krænkelse af menneskerettigheder, at Kina om mindre end et år er værtsland for OL, mener H.K. Neerskov.

– Skal vi i Danmark blot acceptere Kinas krænkelser? spørger H. K. Neerskov, som ikke mener, at Kina er værdig som værtsland for Olympiske Lege.

Han har kæmpet for menneskerettighederne i en menneskealder i Sovjet og været formand for bl.a. Sakharov-komitéen.
– Det er en kendsgerning, at menneskerettighederne brydes groft i Kina. Det fremgår af rapporter fra både Amnesti International, Human Rights Wach, Reporters Without Borders m.fl.
I dag sidder 4-6 millioner kinesere indespærret i hemmelige lejre uden rettergang. Det er lige så mange mennesker, som hele Danmarks befolkning. Den eneste ”forbrydelse”, disse mennesker har begået, er, at de har en tro, som ikke passer de kommunistiske ledere, siger Neerskov, som sammenligner med Hitlers udnyttelse af OL i 1936 til propaganda.
– Skal historien nu gentage sig? spørger han.

Danmark har et ansvar

– Vi har her et særligt ansvar, fordi Danmark var det første land i verden, der anerkendte det maoistiske styre i Kina.
Det er en kendt sag, at kristne, der ikke ville nøjes med den statskontrollerede Tre-Selv kirke, er blevet forfulgt og martret. Jeg har selv været i Kina seks gange, hvor jeg bl.a. har undervist hundreder af kirkeledere fra ”huskirkerne” i de kristne grundsandheder. Her kom jeg tæt på deres lidelseshistorier. En anden af de mest forfulgte religiøse retninger er medlemmer af Falun Gong.
Også menneskerettighedsadvokater, demokrati-aktivister, forfattere og journalister forfølges, fastslår Neerskov.
Henri

Fangers organer sælges.
Læs mere her