Religiøse ledere taler om fred

ITALIEN – Overhoveder fra kristendommen, jødedommen, buddhismen og islam var sidste uge samlet i Napoli.

Pave Benedikt XVI

Ved en international samling for ledere fra mange trosregninger understregede deltagerne behovet for at samarbejde for fred. Ved mødet, som blev holdt i den italienske by Napoli, var der deltagelse af religiøse overhoveder fra kristendommen, jødedommen, buddhismen og islam.
– Nu, hvor vi ser en verden, som sønderrives af konflikter, hvor volden nogle gange bliver søgt retfærdiggjort i Guds navn, er det vigtigt at stadfæste, at religioner aldrig må blive bærere af had, sagde pave Benedict XVI ifølge ENI.
Ud over paven deltog der fra kristen side også den ortodokse økumeniske patriark Bartholomeus I og Metropolitan Kirill, som er leder for eksterne relationer ved Mosvka patriarkatet for Den Russisk Ortodokse Kirke.
– mibo