Den kiksede Bøjle- birger går i aktion

Thomas Teglgaard forsøger sig med held med børnekrimi, den første bog om Birger, som alt går galt for – og som har bøjler på tænderne.Bøjlebirger er bare så kikset. Han bliver drillet i skolen på grund af sit udseende og sine dårlige evner, både i klassen og på idrætsbanen. Alt går galt for Birger, der har bøjler på tænderne.

Bøjlebirger har fået sin egen hjemmeside, www.boejlebirger.dk. Her kan man bl.a. læse, at bind 2 – Bøjlebirger og terroristerne – udkommer medio marts 2008.

Men en dag møder han en engel og får at vide, at han er udvalgt. Udvalgt til at svare på en fars bøn. Faderen har – måske uden selv at tro på, det ville hjælpe – bedt Gud om hjælp, da hans datter er blevet kidnappet.
Sådan er oplægget i Thomas Teglgaards nye roman, hans første roman for børn, og vi aner, at vi her skal møde en kristen superhelt, men der tager vi fejl. Bøjlebirger er ikke nogen superhelt, men han er trofast og går ind i den opgave, han er blevet udvalgt til: at finde den forsvundne „prinsesse“.

Elementær spænding

I starten er romanen rablende skør, og man aner en spændende børnekrimi, der er helt Bjarne Reutersk, og man hensættes til tanker om Bertram i Bjarne Reuters første børneromaner. Man glæder sig til fortsættelsen. Men det rablende forsvinder efterhånden op i tågerne, og bogen bliver efterhånden en ret almindelig børnekrimi, dog med utraditionelle indfald her og der. Men gassen går lidt af ballonen, og bogen bliver ikke rigtigt det, den lagde op til i starten. Den har dog elementær spænding, voksenkritik, en anelse samfundskritik og forbryderjagt, lidt kæresteri og kristne holdninger.

Kan skrive fremragende børnebøger

På trods af mine forbehold tror jeg dog, at mange børn i 3.-5. klasse vil sætte pris på at læse den og endnu mere pris på at få den læst højt, og Thomas Teglgaard har fået vist, at han har det i sig og vil være i stand til at skrive fremragende kristne børnebøger med Reutersk tilsnit. Så forhåbentlig bliver Bøjlebirger og den forsvundne prinsesse ikke den sidste børneroman fra hans hånd.

Thomas Teglgaard:
Bøjlebirger og den forsvundne prinsesse
136 sider • 149,95 kr.
Lohse