Folketingsvalget
Flere kirkeordførere vil påtvinge kirkelig vielse af homoseksuelle

Størstedelen af de politiske partier går nu ind for, at homoseksuelle skal have ret til en kirkelig vielse. Det viser en rundspørge, som Kristeligt Dagblad har foretaget blandt partiernes kirkeordførere.
Socialdemokraterne, Ny Alliance og De Radikale vil have, at homoseksuelle skal kunne vies i Folkekirken. Venstre, SF og Enhedslisten mener principielt det samme, men vil dog ikke tvinge Folkekirken til det.
De Konservative vil slet ikke blande sig i debatten, medmindre kirken selv beder om det.
Kun Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti er direkte imod kirkelig vielse af homoseksuelle.
Kirkeordfører for Ny Alliance Naser Khader har ikke ønsket at udtale sig om kirkepolitik, fordi partiet ikke har formuleret nogen. Men han har tidligere udtalt, at han vil arbejde for, at Folkekirkens præster skal foretage vielser af homofile.
Schwartz