Folketingsvalget
Paula vil kæmpe for ånd og kultur

Tidligere tv-vært på DR Nyhederne Paula Larrain har valgt stiller op for Konservative.

Paula Larrain mener, at der bliver fokuseret for meget på kroner og ører og alt for lidt på ånd og værdier, der binder os sammen.

– Det er utrolig vigtigt, at vi værner om det fællesskab, som ligger til grund for vores velfærdsstat. Uden det fællesskab falder den gensidige tillid, som er en forudsætning for, at vi kan have en velfærdsstat, sammen. Og så frygter jeg for, at vi ikke længere er villige til at hjælpe hinanden i nødssituationer.
Derfor går jeg til valg på de danske værdier, som jeg mener, vi skal bevare, siger Paula Larrain til DR Update.
Blandt de fælles nationale værdier, som Paula Larrain ønsker at bevare, er den nationale sangskat, som vi har i Den Danske Salmebog:
– Salmebogen er en af mine ynglingsbøger. Jeg elsker at synge salmer, når jeg går i kirke. Jeg kommer jo fra Chile og har mine chilienske værdier med mig i bagagen, men noget af det, som jeg virkelig har taget til mig i Danmark, er fællessangen.
Det er en ufattelig positiv ting. En gave, man giver hinanden.Selv dem, der ikke kan synge og som ikke kan finde tonelejet, kan være med til at høre det sus, det giver, når en hel sal synger.
Den danske sangskat er helt unik, og jeg synes, at vi skal bevare fællessangen og få morgensang tilbage i skolerne. Alt for mange børn i dag kender ikke Grundtvig og den danske sangskat.
Schwartz