I den højestes skjul

England lå engang i krig mod Frankrig. Der blev taget nogle krigsfanger, blandt dem en dreng, der spillede marchtromme. Napoleon befalede, at han skulle spille signalet for en retræte. Men han svarede: – Nej! Han havde aldrig lært en.
Gud ønsker ikke, at du skal flygte fra fjenden, men du skal lære sejrssangen og sejre. Pris ske Gud!

Smith Wigglesworth

Der findes et sted, hvor du kan gribe fat i Gud, men også et endnu bedre sted, hvor Gud griber fat i dig. Den, der sidder i den Højestes skjul, har sin bolig i den Almægtiges skygge; (Salme 91,1)
Kender du den Almægtiges nærvær? Det er vidunderligt. Det er så sikkert, uden vaklen, uden vantro, uden rastløshed. Det er perfekt!
Min store længsel er at se mennesker blive stærke i Herren ved at sidde i den Højestes skjul. Et sted, der er kendt af alle, som frygter ham.

Der findes jo to slags frygt. En slags frygt handler om at være bange for Gud. Jeg håber ikke, du er der. For der er de, der ikke tror. Men den troende skulle hellere længes efter at dø end at bedrøve Gud ved at frygte ham på denne måde.
Fællesskab med Gud, fred og kraft – det er Guds vilje for os, så du skal ikke frygte, at det ikke er hans vilje. Der er ingen pris, der er for høj at betale for at få fat i det. Det er vores arv. Kristus købte den til os. Gennem ham er vi beskyttet af den Almægtiges nærvær. Og sikken en beskyttelse hans vilje er!

Herrens skjulested er hos dem, der frygter ham på den anden måde: Med respekt og ære. Moses kendte til det. Han frygtede Gud og sagde til ham: – Hvis du ikke selv går med, skal du ikke føre os op herfra. (2. Mosebog 33,15)
Åh, hvor er det godt at kunne være i hans skjul, i hans nærvær! Hvad vil dette nærvær gøre? Det vil gøre, at vi drister os til at tro på alt, Gud siger. Det hjælper os til at gribe løfterne. Vi vil opleve, at Gud er så nær, at vi får en styrke, en kraft af Guds nærvær, som vil være blandt os til den dag, døden bliver opslugt af sejren.

Smith Wigglesworth
Engelsk helbredelsesprædikant
(1859-1947), som var toneangivende i begyndelsen af pinsebevægelsen i Storbritannien.