Kirsten ruller ud med forbøn

Førtidspensionist Kirsten Tipsmark, 62, fik god respons på sit tilbud om bøn for syge i Næstveds lokale aviser. Frisører, fodterapeuter og tilbud om alternativ behandling. Det er, hvad man kan finde på annoncesiderne i den lokale avis. Men hvor er de kristne?

Kirsten Tipsmark

Sådan rejste spørgsmålet sig i Kirsten Tipsmark, da hun for et par år siden læste i sin lokale avis i Næstved.
”Det er da et problem, hvis de kristne ikke er synlige i lokalsamfundet og i det mindste giver folk et alternativ til alt det, der tilbyder sig på markedet i vores tid”, tænkte hun.
Med overskrifter som ”rullende frisør” eller fodterapeut tilbød flere annoncører endda at komme hjem til folk og tilbyde deres service. Og den idé greb Kirsten Tipsmark.
– Jeg havde startet Helligåndens klinik i Næstved Kristne Center – et tilbud inden for kirken. Men hvorfor ikke også annoncere i den lokale avis med rullende rådgivning og tilbyde folk noget privat?
Det gjorde Kirsten. Hun satte en annonce i Næstved Tidende og tilbød folk sin forbøn. Og til forskel fra de andre annoncører var Kirstens tilbud gratis.
– Det skal ikke koste noget at blive bedt for. Dog spørger jeg om hjælp til benzinpenge, hvis jeg skal køre langt til et hjemmebesøg, fortæller Kirsten.

Lokal journalist ringede

Annoncen i den lokale avis fik god respons, og flere ringede til Kirsten – også en journalist fra Næstved Tidende. Det havde vakt journalistens opmærksomhed og nysgerrighed pludselig at se en kristen dukke op blandt alle de andre behandlingstilbud. Derfor endte Kirsten med også at få mulighed for at fortælle om bøn for syge i en artikel i avisen. Bl.a kunne hun fortælle, hvordan hun selv var blevet helbredt.
– For omkring 14 år siden havde jeg så meget åreforkalkning i hele kroppen, at jeg havde fået en tid på sygehuset til en ”bukse-operation” – et stort indgreb, hvor man udskifter alle hovedblodårerne.
Men i månederne op til operationen havde jeg nogen til at bede for mig i menigheden. Og så skete det vidunderlige: Dagen før operationen viste et røntgenbillede på sygehuset, at alle blodårerne var fine. Her fik jeg lov at fortælle om min tro til en overrasket læge. Samme aften blev jeg sendt hjem, smiler Kirsten.

Bedt for folk på
kræmmermarkedet

Annoncen i den lokale avis er ikke det første alternative, Kirsten Tipsmark har gjort. Hun har også prøvet at leje sig ind på et kræmmermarked i nærheden af Næstved.
– Her var en afdeling for ånd, sjæl og krop, hvor der var nogen, som sad og lagde tarotkort, læste stjernetegn og iris- og håndaflæsning.
Her kan jeg godt tillade mig at være, tænkte jeg. Derfor lavede jeg et fint lille kristent hjørne, hvor der stod Helligåndens kraft og Jesus er Herre og anden kristen proklamation.
Og faktisk oplevede jeg en stor søgning og fik lov at bede med rigtig mange mennesker, som også mærkede Helligånden kraft og havde mange spørgsmål. Igen var det jo gratis hos mig, siger Kirsten med glimt i øjet.
– Folk samlede sig jo også omkring stedet for at se, hvad der skete, og efterhånden begyndte nogen af dem at bevæge sig ind, fordi de kunne se, at der faktisk skete noget gennem bønnen, fortæller Kirsten.
Efter nogle måneder lukkede kræmmermarkedet desværre hele afdelingen med ånd, sjæl og krop, fordi der ikke var besøg nok. Men de gode erfaringer havde nu gjort Kirsten Tipsmark frimodig. Og det var herefter, at hun fik idéen med annoncen i avisen. I dag annoncerer Kirsten ikke længere, men telefonen ringer alligevel, da hendes tilbud nu går fra mund til mund.
– Jeg kan varmt anbefale andre kristne pensionister at træde ud i noget lignende, opfordrer Kirsten.
– Det er en berigende måde at bruge sin tid på, og man behøver ingen specielle evner for at besøge folk i deres hjem og tilbyde dem forbøn.
Det er min erfaring, at de fleste mennesker lider pga. ensomhed. De har brug for en person, som har tid til at lytte, og mange fortæller mig, at bøn efterlader en fred hos dem. Som forbeder lærer man også efterhånden at høre, hvad folks egentlige problem er på et dybere niveau. Ånd, sjæl og legeme hænger jo sammen. Migræne eller dårlig ryg kan derfor sagtens stamme fra lavt selvværd eller indestængt vrede, slutter Kirsten.