Model leder lovsangen

For Sabina Madsen er livet meget mere end catwalk og blitzende fotografer. Det allerbedste hun ved er intim lovsang til Gud.- Det er skønt at lede lovsang, bare det at se folk i tilbedelse. Det bedste af det bedste er, når man kan mærke Guds nærvær. Jeg elsker det!

Fotos: Jakob Lerche

Sådan udtrykker den 22-årige model Sabina sin glæde ved lovsang. Fotograferne kan godt pakke sammen og glamouren omkring catwalk- scenen blegner, når Sabina træder op på kirkens scene og ’går ind i Guds inderste forgård’. Modellens kærlighed til sin frelser lyser ud af hende, når hun taler om ham og den lovsang, hun brænder for at lede andre mennesker ind i.
– Det er fantastisk at se folk i alle aldre løfte hænderne i tilbedelse til Jesus og give sig hen i lovsang, siger Sabina.

Sangerinde og pianist

Ud over sit talent som model i studierne og til catwalk-shows rummer Sabina også andre talenter. Hun har sunget i børnekor siden hun var otte år, og som 14-årig kom hun med i lovsangsbandet på efterskolen PVE i Mariager, hvor hun året efter blev lovsangsleder.
– Jeg synger ikke sopran, jeg har helt klart en alt-stemme, siger Sabina, som de sidste otte år også har spillet klaver. Når Sabina ikke selv leder lovsangen i kirken, synger hun andenstemme og spiller på klaver.

Ingen kompromis!

Som kristen i modelbranchen er der jobs, som Sabina ikke kan stå inde for. Det gjorde hun klart for hele Danmark, da hun som 16-årig stod over for sit livs chance ved en topmodel-konkurrence i fjernsynet. Blandt 1400 kandidater var Sabina en af syv, som blev udtrukket. Juryen bestod af Trice Thomsen fra et modelbureau, topmodellen Camilla West og en fotograf.
– Vi fik at vide, at vi skulle have bikini på og stå model til en MTV musikvideo. Det nægtede jeg og fortalte, at jeg var kristen, fortæller Sabina.Juryens svar til Sabina var:
– I modelbranchen ved du ikke, hvad du kan blive sendt ud i. Så det er lidt svært, hvis du har betingelser.
Hertil svarede Sabina:
– Så er jeg ikke pigen, som skal vinde denne konkurrence. Jeg går ikke på kompromis med min tro og gør noget, som jeg ikke kan stå inde for.
Så røg hun ud af topmodel- konkurrencen.

Fra tøjsælger til model

Men Sabina røg ikke helt ud af modelbranchen. Nogle år senere, efter at hun havde taget en HF, HHX og salgsassistentuddannelse, kom chancen på ny.
– Min lillesøster fik tilbudt en modelstilling. Hun medbragte et billede, hvor jeg var i baggrunden. ’Hmm sagde de, hende der kan vi også bruge’, og så kom jeg også til samtale, fortæller Sabina, som klart meldte ud, at hun ikke ville gå model i undertøj eller gennemsigtige gevandter. Det gik bureauet med til. Sabina har nu gået model for mange designere, Bruhns galleri, Magasin, m.fl. det sidste halvandet år.

Kristen i modelbranchen


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fotos: Jakob Lerche

Selv om Sabina er i en anden rolle som model, står hun stærkt fast på sine kristne værdier.
– Gud er en del af min hverdag. Både når jeg leder lovsang i kirken, og når jeg går model for bureauets kunder, siger hun.
Sabina fortæller, at det er anderledes at være kristen i modelbranchen.
– Man skiller sig meget ud fra mængden. Men det fede ved det er, at folk er meget åbne og stiller spørgsmål, og det giver jo anledning til at fortælle, hvad jeg tror på, og hvem Jesus er.
Oftest er det Sabinas vielsesring, som får modeller, kosmetologer, designere og fotografer til at stille spørgsmålet:
– Hvorfor er du gift, når du ikke er ældre?
– Og så fortæller jeg dem, at jeg er kristen, og det giver mulighed for en masse interessante samtaler. Jeg har ikke oplevet, at der er nogen, som har taget afstand fra min kristne tro, tværtimod synes folk, at det er ret cool, fortæller Sabina.
– Derfor tror jeg også, at der er en mening med, at jeg er her, siger hun.

Teenagers forbilleder

Teenagere og unge ser op til modellerne og sammenligner deres egen figur med billederne. Det mener Sabina er dårligt, fordi det ikke er en særlig stor procentdel, som har den smalle knoglebygning, som modeller har.
– Teenagere skal også huske på, at modeller er fuldstændig stylet op, plus at de ikke kender modellerne, siger Sabina og tager de unge piger om bag modelmasken ved at sige:
– Bag facaden oplever jeg modellerne som en masse søde piger, der arbejder hårdt i skolen eller på uddannelser. De er almindelige mennesker med problemer som os andre. De har ikke et perfekt liv, fordi de ser godt ud. Det vigtigste ved et menneske er personligheden.
Sabina synes, det er sjovt at være model, men hun vil ikke stile efter at nå til tops i udlandet.
– Når min mand og jeg engang får børn, finder jeg nok en ny branche. Men lovsang, det bliver jeg ved med – for evigt, slutter hun med et smil.


Artiklen fortsætter efter annoncen: