Satte ild til kirke i Jerusalem

Brandstiftere satte 23. oktober ild til Baptistkirken i Jerusalem. Myndighederne fordømmer angrebet på menigheden, som for 14 år siden mistede deres tidligere bygning i en brand.ISRAEL – Udenrigsministeriet i Israel udtrykte chok og forfærdelse efter at ildspåsættere tændte ild til inventar i Baptistkirken i Jerusalem.

Brandstiftere slog til mod Baptistkirken i Narkis Street i Jerusalem. Selv om der kun skete materielle skader, ser myndighederne med alvor på hændelsen som et anslag mod religionsfriheden.

Udenrigsministeriet i Jerusalem kaldte det for en kriminel handling og bad om en maksimal indsats for at få fanget gerningsmændene og stillet dem for retten. De israelske myndigheder udtrykte også solidaritet med medlemmerne af baptistmenigheden i den vanskelige situation og sagde, at man er parat til at hjælpe.
Videre blev det understreget, at religionsfrihed er en hjørnesten i staten Israel, og at Israel ikke vil tillade, at ekstremistiske elementer skader denne frihed.

Stole og vinduer ødelagt

Det var ved 23-tiden, tirsdag den 23. oktober, at gerningsmændene brød ind i murstenskirken og satte ild til de brændbare stole. Naboerne opdagede ilden og fik advaret brandvæsenet, som ankom, før ilden spredte sig.
Den administrative leder, Joseph A. Broom, sagde til Jerusalem Post, at 30-40 stole var ødelagt og adskillige vinduer var knust. Der var også røgskader i lokalet. Politiet kender endnu ikke motivet til branden.

Beskyldt for mission

Der er flere menigheder, som benytter kirkelokalet med gudstjenester på engelsk, hebraisk og russisk. Jerusalem Post skrev ,at enkelte russisktalende medlemmer er blevet truet, og såkaldte ”anti-missionærer” har kaldt kirken et arnested for missionsaktivitet – noget, der er forbudt ifølge israelsk lov.

Gammel kirke brændte

Kirken blev åbnet i 1993, efter at den gamle trækirke brændte ned. Prastor Chuck Kopp fortæller, at den også blev antændt.