4,9 mio til udsatte børn

Folkekirkens Nødhjælp har modtaget godt 4,9 millioner kroner til udsatte børn i Ungarn.Godt 4.000 udsatte børn og voksne i Ungarn kan de næste fire år se frem til en hjælpende hånd fra Folkekirkens Nødhjælp, der netop har modtaget 4,9 millioner kroner fra Villum Kaan Rasmussen Fonden. Ungarn tumler med store sociale problemer. Bl.a. kommer en million børn fra splittede eller fattige familier. Ifølge Folkekirkens Nødhjælp skal de 4,9 millioner kroner bruges på at få 4000 børn og voksne integreret i det ungarske samfund. Mange af børnene går ikke i skole, og en del af dem lever på gaden. Deres forældre er typisk arbejdsløse og bor på krisecentre.

Ny chance

Særligt overgangen fra sociale krisecentre til et liv på normale vilkår er svær. Derfor vil fondsmidlerne blandt andet gå til køb af udslusningsboliger til de udsatte familier.
Herefter kan den sociale genoptræning fortsætte med bl.a. at få børnene tilbage på skolebænken, og hjælpe forældrene i job.
– Omstillingsprocessen efter Murens fald har skabt store sociale udfordringer i mange Østlande. Jeg synes, det er et flot træk af Villum Kann Rasmussen Fonden, at den på den her måde går ind og er med til at løfte et ansvar for den sociale udvikling i landet, siger Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Villum Kann Rasmussen Fonden har valgt at lægge speciel vægt på lande som Ungarn, hvor firmagruppen bag fonden, der blandt andet omfatter Velux koncernen, har haft en mangeårig tilstedeværelse. Det er fondens ambition, at de støttede projekter kan tjene som inspiration for såvel myndigheder som civilsamfundet.
Schwartz