Vatikanet kritiserer Israel

ISRAEL – Forholdet mellem Vatikanet og Israel er blevet dårligere, efter at Vatikanstaten oprettede diplomatiske forbindelser med Israel i 1993, siger Vatikanets tidligere ambassadør til Israel Pietro Sambi til Terrasanta.net.- Hvis jeg skal sige det lige ud, var forholdet mellem den katolske kirke og staten Israel bedre, da der ikke var diplomatiske forbindelser, sagde Sambi, som tidligere var papal nuncio.
Vatikanet er utilfreds med, at man ikke har fået løst problemer om eksproprierede kirkeejendomme, tjenester som katolske grupper udfører for den jødiske og arabiske befolkning, skatteundtagelser for kirken og restriktioner på rejser for præsteskabet. Sambi mener også, at Knesset ikke har givet de nødvendige godkendelser til aftaler, som er underskrevet af begge sider.
– Der er mangel på politisk vilje. Alle kan se, hvor meget du kan stole på Israels løfter, sagde Sambi.
– Israel er interesseret i gode forbindelser med Vatikanet, og Israel og Vatikanet arbejder for at få mindsket den afstand, som er, sagde talsmand for Udenrigsministeriet i Jerusalem, Mark Regev.
Vidar Norberg