Kærlighed forandrer vores motiver

Vores Konges kærlighed er det, der definerer vores identitet, og den kærlighed bliver vores virkelighed. Vi er skabt til at elske Gud. Det er det, vi er til for. Alt det, vi gør for vores Konge, burde flyde ud af denne forståelse af vores identitet.

Rhonda Hughey
Amerikansk prædikant
og forfatter

Vi arbejder i hans Rige, men vi gør det ud af et hengivent hjerte, som elsker Jesus. Et forøget nærvær med Jesus vil give os en fred i sjælen, som beskytter os fra overdrevent hektiske tjenesteaktiviteter og udbrændthed. Hvis vi oplever mangel på kærlighed, skyldes det alene, at vi har mistet forbindelsen til kærlighedens kilde: Jesus. Vi vil ikke være i stand til at elske Gud, os selv eller vores samfund, hvis ikke Gud først fylder vore hjerter med sin kærlighed.
Når vore hjerter beskyttes af visheden om, at Gud virkelig elsker os, behøver vi ikke at præstere eller stræbe efter at blive elsket af andre. Spørgsmålet, som især gælder for dem, der står i lederskab i kirken, er: Hvad er det, der motiverer os? Er det at konkurrere med verden om menneskers opmærksomhed? Eller er det at se Jesus, at blive ligesom ham og blive forvandlet til at ligne ham? Og tror vi for alvor på, at dette har større effekt i at skabe en varig frugt, end vores egne anstrengelser?

I Jesus ejer vi en sikkerhed og identitet, som ikke kan rystes, fordi vi forstår, at vi er forbundet med noget, der er større end os selv. Hvis vores sikkerhed og tillid afhænger af det, vi opnår i tjenesten, vil vi konstant prøve på at bevise vores værdi. Det kan føre til uretfærdige motiver og personlige dagsordener, alt sammen i Guds navn.
I dag måles succes som oftest i form af det, vi præsterer. I stedet burde den måles på det, som Jesus sagde var det vigtigste – vores forhold til Gud. Hvis vi er overbevist om, at vi er elsket, vil vi eje en frihed til at kunne mærke Guds ømhed, bekræftelse og anerkendelse og derved være frie til at gengælde hans kærlighed. Dette er af afgørende betydning for vores succes i livet.

Fra Rhonda Hugheys bog ”Desperat efter Guds nærvær”.