Martin Smith hjælper fattige

Martin Smith fra ”Delirious?” samler nogle af verdens dygtigste kristne kunstnere for at skrive sange, der skal støtte verdens fattigste.Den 7. -11. januar går ”International Songwriters Week” af stablen i Perthshire, Skotland, med Martin Smith i spidsen.

Martin Smith i Cambodia. Foto: (CompassionArt)

Martin Smith har rejst verden rundt med sit band ”Delirious?” – ofte til jordens fattigste områder – og har set nøden med egne øjne.
Efter at have tænkt over den offentlige platform, som Gud har givet ham, har Martin aflagt et løfte: at gøre alt, der står i hans magt, for at hjælpe de fattige.

CompassionArt

Organisationen ”CompassionArt” er frugten af det løfte. Compassion betyder, at man har sympati for andres lidelser og inkluderer ofte en længsel efter at hjælpe. Art betyder at skabe noget smukt eller tankevækkende arbejde.
Sammen med sin hustru Anna står Martin bag ideen med sangskrivningsugen, og det skal ske gennem CompassionArt.

Inviteret gode venner

Martin og Anna Smith har ringet til nogle af de bedste sangskrivere fra den kristne musiverden for sammen med dem at skrive sange, som skal gøre en forskel for fattige. Ifølge Martin Smith er det en idé, som giver genlyd af potentiale og muligheder. Men det er lettere sagt end gjort.
– Det er ikke bare en festliste. Det er mennesker, som har været i vores private hjem og hængt ud med os. Vi har spist sammen og snakket om at gøre det her i årevis. Alle, vi har inviteret, er venner, som vi stoler på. Vi snakker om et projekt, som logisk set er ret svært at stykke sammen, siger Martin Smith og tilføjer:
– De første opringninger var ret nemme, for alle sagde: ’Fedt, lad os gøre det, det er fantastisk.’ Det næste skridt var at koordinere alles skemaer.
Blandt de inviterede sangskrivere er: Michael W. Smith, Darlene Zschech, Chris Tomlin, Matt og Beth Redman, Tim Hughes, Paul Baloche, Israel Houghton, Graham Kendrick, Steven Curtis-Chapman, Andy Park og Stu Garrard.
Alle er kendte kristne kunstnere, som tilsammen har solgt over 42 millioner albums, fået adskillige awards og har skrevet sange, som bliver sunget af millioner i kirker verden over.
Nu, for første gang nogensinde, giver sangskriverne deres tid og talenter, fordi de tror, at Gud har kaldet dem til at gøre en forskel for fattige.
– Det er historisk. Man må sige, at det er et lille mirakel, siger Martin Smith.

Sangskrivningens mål

Martin Smith (37) fra Delirious? har aflagt et løfte!

Sangskrivernes enestående mål er at skrive en samling på 10-12. Sangene skal ikke bare synges, de skal rejse penge til at lette byrden for de lidende og fattige.
Martin, Anna og Martins bror Paul har stået i spidsen for de administrative forpligtelser det sidste år sammen med en advokat fra London.
– Egentlig burde en event som denne ikke kunne lade sig gøre, men Gud har været med, derfor er det lykkedes, siger Martin Smith.
Den 7. – 11. januar mødes worship teamet for at skrive et dusin sange, som skal tjene en større sag end dem selv. Til spørgsmålet om et nyt album er på vej, svarer Martin mildt og ærligt:
– Der ligger endnu ikke en fast plan for studieoptagelser. Vi tager et skridt af gangen, vi vil ikke forhaste projektet. Hvis vi skriver 12 fantastiske sange, vil vi naturligvis forsøge at få dem optaget. Hvis ikke, forsøger vi igen. Sangene er jo ikke skrevet endnu, så vi ved det ikke, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Økonomi på plads

Ifølge Martin Smith er finansieringen mere fastlagt.
– Det, vi har i tanke er, at hver skribent kan nominere velgørenheden efter eget valg, samt at halvdelen af fortjenesten vil gå til 12 nødhjælpsorganisationer. Det vil blive fordelt fra Hope: Rwanda, til Mercy Ministries, til Stephen’s Ministries osv.
Når vi sidder rundt om middagsbordet i Skotland, vil vi lægge planer for den anden halvdel, så den også får stor impact, siger Martin.
Projektet bliver ledt af en bestyrelse på seks personer, bestående af folk fra ministries og musik-veteraner som Dave Meyer (fra Joyce Meyer Ministries) og Bill Hearn (CEO fra EMI CMG).

Forbøn er vigtigt

Martin ved, at for at deres foretagende kan lykkes, er det livsnødvendigt med velsignelse fra konkrete forbønner.
– Det er min bøn, at mange vil bede for vores team den uge, at vi må få fantastisk inspiration og klarsyn. Bed også for, at rejseplanerne må være sikre, især når folk kommer fra hele verden for at deltage. Bed om, at vi må finde ud af, hvad Gud vil sige gennem disse sange. Jeg tror, det bliver fantastisk, siger Martin Smith.

Teamets tanker

Michael W. Smith er glad for at være en del af arbejdet.
– Jeg er så taknemlig for at være en del af CompassionArt og er meget optimistisk omkring resultatet. Det siger amen i mit hjerte med hensyn til de fattige. Esajas 58 er den passage i Bibelen, som jeg henviser mest til i øjeblikket. Hvis vi giver mad til de fattige og tilfredsstiller de undertryktes behov og rækker ud til de forkuede, så vil Herren i sandhed lade sit ansigt lyse over os, siger han.
Darlene Zschech glæder sig også til sangskrivningsugen:
– CompassionArt er her sandelig i Guds timing, og der er ikke noget, som berører hans hjerte mere end at bringe lindring til mennesker, der lider. Lovsang og retfærdighed har altid været en himmelsk kombination. Mark og jeg står fuldstændig inde for Martin og Anna og deres passion efter at se opfyldelsen af denne drøm ske. Så vi går ind i denne tid med stor spænding og en dyb følelse af ansvarlighed. Det er også en stor bonus, at vi i en uge skal være sammen med mennesker, som vi beundrer. Jeg kan næsten ikke vente, siger hun.
Af Tabita Aas og Kevan Breitinger


Artiklen fortsætter efter annoncen: