Menighedsfakultet vil bekæmpe ateisme

Menighedsfakultetet i Århus tager ny udfordring fra ateistisk bestseller op. Dr. theol. Kurt Christensen analyserer bogens argumenter for ateisme i ny undervisningsrække.Richard Dawkins har med den internationale bestseller: The God Delusion erklæret al religion krig.
– I sin kamp forsøger Dawkins at mobilisere alle ”skabsateister”, siger Menighedsfakultetets landssekretær, Nils Andersen. Efter at den danske oversættelse ”Illusionen om Gud” er kommet på banen, tager Menighedsfakultetet derfor udfordringen op og inviterer til et offentligt undervisningsforløb om den nye religionskritik.

Ny ateisme

Underviser i forløbet Den nye religionskritik – den nye ateisme bliver professor i religionsfilosofi dr. theol. Kurt Christensen (billedet):
– Efter 11. september 2001 kan vi konstatere en tiltagende skepsis over for religion. Denne skepsis giver sig blandt andet udslag i en ny religionskritik og en ny ateisme. En af de mest kendte repræsentanter for denne kritik er Richard Dawkins, siger Kurt Christensen.
Kurt Christensen vil give de forskellige typer argumenter, den nye religionskritik bruger, en kritisk vurdering.
Undervisningen er gratis, åben for alle og foregår på Menighedsfakultetet alle mandage fra d. 4. februar til d. 17. marts.
/sl