Norgesbåden får egen præst

NORGE – Rederiet Color Line har i samarbejde med de norske sømandskirker ansat en skibspræst, som skal stå til rådighed for besætningen under sejladsen.

Harald Daasvand skal være skibspræst for de ansatte på norgesbåden.

Ordningen er netop blevet permanent efter en prøveperiode sidste sommer, og både rederiet og skibspræsten glæder sig over ordningen.
– Efter en periode med mange omstillinger vil vi gerne sætte mere fokus på de menneskelige værdier, og det er mit indtryk, at sømandspræsten har været et populært indslag blandt de ansatte, siger personalechef i Color Line Per Bergeius Andersen til avisen Dagen Magazinet.
Tidligere trådte de ældste søfolk til, når yngste matros fik hjemve. I dag er det bl.a. sådanne opgaver, der påhviler den medsejlende præst.
– Jeg skal først og fremmest skabe et tillidsforhold til besætningen og stå til rådighed for dem. Uanset om de vil tale om religion eller ej, siger Harald Daasvand, der fremover skal bruge halvdelen af sin arbejdstid som sejlende præst.
Kun i særlige krisesituationer vil sømandspræsten få arbejdsopgaver blandt passagererne. Color Line råder over ni færger og ca. 2800 søfolk, hvoraf langt de fleste er nordmænd.
KP