Powerbøn på gaden

Når 28-årige Frank Severin beder for syge i byen, kommer Guds kraft og helbreder. – Det største mirakel er ikke fysisk helbredelse, men når en person møder Jesus og bliver frelst!

Frank Severin beder for syge på gaden på banegården eller på togrejser rundt i landet og oplever helbredelser. Foto: Montage.

Sådan udtrykker Frank Severin det største under, der kan finde sted. Han har efterhånden set mange mirakler og helbredelser ske, når han beder for syge på gaden.
Det hele begyndte for ca. 13 år siden, da Frank gik i 10. klasse på efterskolen Kildevæld.
– Jeg er altid kommet i kristne kredse, så at Gud kan helbrede var ikke noget nyt. Selv blev jeg helbredt for epilepsi. Men på efterskolen oplevede jeg, at jeg bad for en kammerat, som blev helbredt. Derefter var jeg med til at bede for andre, som også blev helbredt, siger Frank.

Beder for folk på gaden

Når Frank går ned ad Esbjergs gader, kommer han tit i snak med folk ved busstoppesteder eller på banegården.
– Jeg går ikke bare hen og beder for folk. Oftest fortæller de selv, hvis der er noget galt, og så spørger jeg naturligvis, om jeg må bede for dem. I nogle tilfælde oplever jeg, at Helligånden profetisk fortæller mig, hvad en person fejler. Andre gange føler jeg mig tilskyndet til at bede f.eks. for en på krykker eller med armen i gips, fortæller Frank.
Det skaber nogle gange opmærksomhed, når Frank beder for en syg, som bliver helbredt. Så udløser det en kædereaktion, når forbipasserende ser miraklet, og flere vil bedes for.

Leverbetændelse væk

Guds kraft virker også andre steder end på gaden. Frank har oplevet mirakler ske ved bøn i telefonen.
– Jeg kender én, som blev diagnosticeret med uhelbredelig leverbetændelse. I telefonen sagde jeg til ham, at han skulle lægge hånden på maven, så ville jeg bede for ham.
Han siger pludselig, at hans mave bliver brandvarm. Et par måneder senere tager de nye prøver på sygehuset, som dokumenterer, at han er helbredt. I dag er han rask og fortæller om det alle vegne, siger Frank.

Rygskade helbredt

En dag, da Frank sad i en togkupé, kom en mand i starten af trediverne ind.
– Han fortalte, at han var øm i kroppen. Jeg fik profetisk, at han havde problemer med ryggen, og det sagde han ja til. Han fortalte, at han havde fået et jernrør over ryggen og havde ødelagt hvirvlerne.
Jeg fortalte, at jeg var kristen og troede på, at Gud kunne helbrede, og om jeg måtte bede for ham. Det fik jeg lov til. Pludselig sprang han op og sagde: ’Der gik kraft gennem ryggen, smerterne er væk! Tak Jesus, tak Jesus!’
Han kunne pludselig hoppe og springe. ’Hvordan gjorde du det? Lægerne har indstillet mig til pension og sagt, at jeg aldrig kommer til at arbejde mere!’ Jeg sagde til ham, at jeg ikke kunne helbrede, men at Gud kunne. Dertil svarede han:’ Nu ved jeg, at Jesus findes, jeg mærkede at knoglerne blev helet. Jeg er et levende bevis på, at Jesus lever, og det skal alle vide!’, fortæller Frank og tilføjer:
– Han fortalte mig, at han aldrig havde troet på, at der var noget ’deroppe’. Men Gud åbnede hans øjne gennem et mirakel. Han var dybt chokeret. Folk i kupeen hørte og så, hvad der skete, så det var et mægtigt vidnesbyrd for alle at se.

Unge, be’ og se det ske

Bøn, mirakler, undere og tegn er ikke kun for udvalgte personer.
– Alle kristne kan bede for syge, for Jesus sagde i Markus 16 vers 18; ”de skal lægge hænderne på syge, så de bliver raske”. Vi har magt og autoritet over sygdom i Jesu navn.Tal til sygdommen i Jesu navn, så den må gå og skal adlyde dig. Jeg ved, hvad jeg taler om, jeg ser miraklerne ske og folk blive helbredte.
Nogle gange sker miraklet ikke med det samme. For eksempel bad jeg for en pige i kørestol, og der skete intet. Et år senere fik jeg at vide, at hun havde rejste sig op tre dage efter, at jeg bad. I dag går hun frit omkring. Jesus helbreder, tag ham på ordet, be’ for syge, og se, at Guds kraft manifesterer sig gennem dig, siger Frank.

La’ bønnen bli’ virkelig

Hvordan kan bøn blive virkelig for unge?
– Jeg finder skriftsteder og beder ud fra Bibelens løfter og citerer Skriften. Bed for eksempel: ’ Herre, du har sagt i dit Ord…’ Det skaber tro, for der er kraft i Guds Ord. Jeg har fundet ud af, at der sker noget i mennesker, når jeg beder skriftsteder om helbredelse ind over dem.
Så mit råd til andre unge er: lær skriftstederne udenad, citer dem, og brug dem i bøn – så vil en helt ny verden åbne sig op for dig, og bønnen vil pludselig blive virkelig og levende for dig, siger Frank.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Overvind frygten

’Hvad nu, hvis der ikke sker noget, så bliver jeg til grin!’ – hvis du tænker sådan, så fat mod, der er håb forude.
– Jeg startede med at bede for nogen, jeg kendte. Da jeg oplevede, at Gud var med mig, tog jeg springet i frimodighed og begyndte at bede for fremmede. Når frygts- og tvivlstankerne kom, tænkte jeg i stedet: ’ Jamen tænk nu, hvis der sker noget, jeg har intet at miste’. Man vil altid være spændt og måske lidt nervøs inden, men Gud er større end menneskefrygten. Gud giver frimodigheden og styrken, hvis vi bare er villige og vil gå, slutter Frank.