Unge har forbrugsrekord

Unge bruger flest penge på sig selv, viser ny undersøgelse.Undersøgelser foretaget af ”Synovate Vilstrups internetpanel” i 2007 viser, at de unges forbrug er stort.I aldersgruppen 18 til 29 år er der ca. 745.000 forbrugere i Danmark, og i Norden er gruppen på ca. 3.5 mio. personer.

Job og bor hjemme

Tallene fra undersøgelsen viser, at 80% af de unge har job, uanset om de er under uddannelse eller ej, og de fleste bor hjemme, til de er knap 22 år. Nordea mener, at det er sundt for økonomien, fordi forældrene spæder til, og unge, der bor hjemme, sparer mere op af indkomsten end de unge, som er udeboende.
De fleste 18-21-årige bor hjemme. Blandt unge mænd i den aldersgruppe bor 71% stadig hjemme, mens det tilsvarende tal for de unge kvinder er 50%. De 22-25-årige lejer deres bolig, og de 26-29-årige lejer eller ejer deres bolig.

Hjemmeboende og rig

Unge, som bor hjemme, betaler en gennemsnitlig husleje på ca. 995 kr. om måneden. Det giver et større procentmæssigt overskud af indkomsten for dem end for de unge, som betaler husleje, regninger og mad, før de kan spendere på sig selv. Ifølge undersøgelsen har de 18-21- årige i gennemsnit 41% af indkomsten tilbage til sig selv, mens de 22-25 årige har 20% og de 26-29 årige har 26%.

Tøj for 6 milliarder kr.

En undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning viser, at hver dansker køber årligt i gennemsnit ca. 13 kg tøj. Unge i Danmark mellem 13 og 17 år bruger hvert år over 6 milliarder kr. på tøj, og statistikkerne peger på, at forbruget i Danmark vil stige.
Tabita