Konfirmander designer selv deres salmebog

Det Kgl. Vajsenhus har åbnet den første online-butik af sin art, hvor man blandt andet kan designe sin personlige salmebog.Forbrugere har længe selv kunnet designe deres gummisko og computere på nettet. Nu er turen kommet til salmebøger.

Amanda (tv.) skal snart konfirmeres og synes, det er sjovt at designe sin egen salmebog. Jasper (th.) er enig: Det er sjovt at have en salmebog, som ingen andre har, siger han.

I Det Kgl. Vajsenhus’ nye internetbutik Dendanskesalmebog.dk kan man designe en salmebog og vælge mellem forskellige omslag, symboler og endda få sit eget navn i guld.

Konfirmander tester

Systemet er testet af elever i 7. klasse på Det. Kgl. Vajsenhus. Amanda, der snart skal konfirmeres, synes, det var sjovt at vælge selv:
– Jeg tog en hvid konfirmandsalmebog med mit navn og min konfirmationsdato. Så har jeg valgt symbolet ”Livets Træ”, fordi det viser et træ, der bliver større og større med tiden – ligesom os selv.
En anden kommende konfirmand, Jasper, valgte også en hvid salmebog med navn og dato, men med et andet symbol:
– Mit symbol er Jakobsstigen, fordi den er lidt snørklet, ligesom livet. Man slipper jo ikke for, at det går op og ned.
– Det er sjovt at have en salmebog, som ingen andre har.

Melodier på nettet

Det Kgl. Vajsenhus er en skole for forældreløse, børn af enlige forsørgere og børn i familiepleje, som her får særlig social omsorg. Som en livsvigtig indtægtskilde har skolen siden 1778 haft forlagsrettighederne til den autoriserede danske salmebog.
– I Danmark har vi verdens flotteste salmeskat, som vi både skal bevare og bruge. Det er dejligt og sundt at synge. Hvis det kniber med at huske melodierne, kan man også gå på nettet og høre alle salmerne i salmebogen, så man kan synge med derhjemme, siger skolens forstander, Martin Agerbak Madsen.
/sl