Præster er oprørte over anholdt flygtning

Præster i Mariager protesterer mod anholdelsen af en serbisk flygtning, der har levet under jorden i årevis, fordi han ikke vil forlade sin psykisk syge kone.Folke- og frikirkepræster i Mariager er i oprør over, at politiet har anholdt en serbisk flygtning og sendt ham til Sandholmlejren for udvisning.

Mirsad Zairi og hans kone foran politistationen i Aalborg.

Og det til trods for at hans kone har opholdstilladelse, og at kommunen har anerkendt, at hun som psykisk syg ikke kan tage hånd om parrets to børn.
– Kommunen har efter vurdering af konens tilstand som angstplaget og traumatiseret påpeget, at manden i høj grad er nødvendig for familien. Så med en udvisning sparkes benene også væk under konen og børnene, siger sognepræst Helle Myken på vegne af Præsteinitiativet til TV2 Nord.
Mirsad Zairi har levet under jorden et sted i Mariagerfjord kommune gennem flere år. Ud over opbakningen fra byens præster, får han også støtte fra kommunens borgmester, Hans Christian Maarup (S), der sidste år gik i fakkeltog for Mirsads sag sammen med præsterne.

Aftalebrud

Mirsad Zairi turde møde op til afhøring hos politiet onsdag d. 13. februar, fordi han var blevet lovet frit lejde. I stedet blev han anholdt.
– Politiet løb fra deres løfte, og han fik ikke en gang mulighed for at sige farvel til sin ældste datter, som var i børnehave, fortæller Lisbeth Pedersen fra Pinsekirken, som er med i præsteinitiativet. – Efter anholdelsen fik Mirsad kramper og måtte på sygehus, hvor han fik beroligende medicin og derefter blev kørt til Vestre Fængsel med ambulance. Han vil senere blive overført til Sandholmlejren med henblik på udvisning til Serbien.
Præsterne kæmper sammen for Mirsads opholdstilladelse, uagtet at han er muslim.