Tilgiv dem, der sårer dig

Hvor mange gange oplever vi ikke at blive såret? Floyd McClung giver her et godt råd til os alle: Tilgiv dem!

Floyd McClung
Amerikansk prædikant
og forfatter

Tilgivelse er ikke bare at glemme det forkerte, en eller anden har gjort mod os – en slags mystisk åndelig følelse. Det er derimod ganske enkelt at undskylde den pågældende for det, vedkommende har gjort. Det er at vise kærlighed og accept i stedet for at blive såret.
Tilgivelse er ofte en proces og ikke en engangshandling. Vi skal blive ved med at tilgive, indtil smerten er væk. Jo dybere et sår er, des større tilgivelse er der behov for. Ligesom en læge skal holde et fysisk sår rent for infektion, så det kan heles rigtigt, således må vi også holde vore følelsesmæssige sår fri for bitterhed, så de kan hele. Tilgivelse holder sårene rene.
Lige meget hvornår du tænker på et bestemt menneske og føler dig såret, så tilgiv vedkommende. Det er ikke vanskeligt. Sig blot til Herren, at du tilgiver den person, og at du vælger at elske vedkommende med Guds kærlighed. Modtag hans kærlighed til personen i tro, og bliv ved med at gøre det, indtil du føler, at hans kærlighed til den pågældende forløses i dit eget hjerte.

Bed om hjælp, hvis det er svært

Det, der skal anspore os til at opøve tilgivelse, er Guds tilgivelse af os. Hvis du finder det vanskeligt at tilgive en eller anden, så tænk et øjeblik på, hvor meget Gud har tilgivet dig!
Hvis det ikke synes at være så meget, må du fortsætte med at bede Gud om en åbenbaring af dit hjerte, sådan som han ser det. Bed ham om at vise dig hårdheden i dit hjerte, sådan som han ser det. Bed ham om at gøre lige præcis det, som kan bryde hårdhed og gøre dig blød af medfølelse.
Gud vil svare din bøn, hvis du virkelig råber til ham i nød og desperation.

Fra Floyd McClungs bog Guds Faderhjerte