Biblen på nørrebro’sk

Biblen genfortælles med lige dele ærlig undren og simple sjofelheder på Nørrebro Teater.Nørrebro Teaters genfortælling af Bibelen starter som en lille flok ikke-troende komikeres og rapperes ærlige undren over nogle af de blodigste historier i Gammel Testamente, men ender desværre ud i plat og vulgær, tom snak.

Skuespillerne Rune Klan, Blæs Bukki, Jonatan Spang og Tue Track i forestillingen om Bibelen.

Til gengæld er det sjovt mange gange undervejs. Nørrebro Teaters nye direktør, stand-up-komikeren og skuespilleren Jonatan Spang, opfører et ærligt stykke teater sammen med tryllekunstner og stand-up-komiker Rune Klan og stand-upperen Linda P. samt rapperne Blæs Bukki og Tue Track fra gruppen Malk de Koijn.
Stykket er iscenesat af Kim Bjarke og præsenteres som en genfortælling af Biblen: ”En dødsensalvorlig bog på en meget mærkelig måde”.
Dén beskrivelse rammer meget godt: Man ved aldrig, hvad man skal forvente; det ene øjeblik kastes Noas ark ned blandt publikum og skal bølges gennem salen, og det næste øjeblik drages Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti ind i det hele.
Det er uforudsigeligt og langt hen ad vejen sjovt, men desværre løber pointen ud i sandet halvvejs, og perverse vittigheder og uigennemtænkt sludder tager over, hvad der kunne være blevet et tankevækkende show.

1’eren: GT

Første afdeling åbner med et tryllenummer. Det er selvfølgelig skabelsen; det er her alting opstår ud af intet, og det illustrerer Rune Klan rigtig godt, da han tryller skyer, fisk og endelig 2 rappere frem, som forklarer det hele for os:

Gud sagde:
der blive lys
blive liv
blive ild blive tid blive tidsfordriv
Gud sagde:
Nu smider jeg en mand på jord skaber ham en kvinde så hans unger får en mor

På den måde fortsætter 1. akt: som en gennemgang af nogle af de mest kendte historier fra Gammel Testamente med nye ord og vinkler, enten som rap-sange, skuespil eller stand-up-monologer. Der er også fokus på nogle af de mindre kendte historier, der får skuespillerne til at undre sig mest: Historien om Lots døtre, der har sex med deres far, historien om Jobs lidelser og lignende.
Skuespillerne og rapperne, der opfører stykket, har gennemgået Biblen og fået undervisning og rådgivning af Johannes Møllehave.
De har været på studietur i en pinsekirke og alt i alt forsøgt sig med at forstå Biblen for på teaterscenen at genfortælle den for publikum.
Der bandes, svovles og kastes med mudder efter troende og Gud. Men det er ærligt og (indrømmet!) sjovt.
Indtil anden akt, ”2’eren”, Det Nye Testamente.